Gana u nadoknadi ostala bez nokaut faze – Egipat se provukao sa tri remija

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 00:24

Gana u nadoknadi ostala bez nokaut faze – Egipat se provukao sa tri remija

Fudbalska reprezentacija Zelenortskih ostrva je remizirala sa Egiptom (2:2), u poslednjem meču grupne faze Kupa afričkih nacija.

Isti rezultat, bio je i na meču Mozambika i Gane (2:2).

Gana ima za čim da žali, s obzirom da sa dva primljena gola u nadoknadi vremena ostala bez sigurnog plasmana u narednu fazu.

Fudbaler Crvene zvezde, Osman Bukari meč je presedeo na klupi.

Imala je ekipa Krisa Hjutona dva gola prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 90. minuta, pošto je Džordan Aju bio precizan sa bele tačke u oba poluvremena, u 15. i 70. minutu.

Ipak, ono što je usledilo, ostavilo je Ganu bez plasmana, prvo je u prvom minutu nadoknade Geni Katamo bio precizan sa jedanaest metara, a samo tri minuta kasnije, do izjednačenja je Mozambik doveo Reinildo Mandava, koji je ujedno postavio konačan rezultat 2:2.

U tom slučaju bod za Egipat je bio dovoljan. U prvom minutu nadoknade Zelenortska ostrva su povela golom Benčimola.

Egipat je došao do izjednačenaj u 50. minutu preko Trezegea, da bi u trećem minutu nadoknade imao potpuni preokret, pošto je Mostafa Mohamed pogodio mrežu.

U samoj završnici, u devetom minutu nadoknade, Brajan Teikšeira je postavio konačan rezultat – 2:2.

Zelenortska ostrva su zadržala prvo mesto sa sedam bodova, drugi je Egipat sa tri, Gana treća sa dva, koliko ima i Mozambik uz lošiju gol razliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.