Galtije: Neću da se moje ime ovako prlja

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 17:18

Galtije: Neću da se moje ime ovako prlja

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je danas da je duboko šokiran optužbama za diskriminaciju, dok je radio u prethodnom klubu Nici.

"Duboko sam šokiran rečima koje su mi pripisane i koje su neki preneli na neodgovoran način, a koje pogađaju u dubinu moje ljudskosti", rekao je Galtje na konferenciji za novinare uoči prvenstvene utakmice sa Lansom.

Predstavnik za medije Pari Sen Žermena, rekao je da klub podržava trenera i želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se istina utvrdi.

RMC Sport i drugi francuski mediji objavili su sadržaj imejla koji je bivši sportski direktor Nice Žulijen Furnije na kraju prošle sezone poslao vlasnicima kluba, u kome se navodi da je Galtje rekao da u ekipi ima mnogo crnaca i muslimana. Galtje je vodio Nicu od juna 2021. do jula 2022. godine.

Taj imejl otkrio je nezavnisni novinar Romen Molina, a agencija Frans pres nije uspela da potvrdi autentičnost.

Tužilaštvo u Nici pokrenulo je preliminarnu istragu protiv Galtjea, koji je negirao sve optužbe.

"Ja sam dete koje je odgajano u poštovanju prema drugima, bez obzira na njihovu boju, religiju. Ceo moj život sam delio brigu i dobro sa drugima i ne mogu da prihvatim da se moje ime i moja porodica ovako prljaju", rekao je Galtje.

Pari Sen Žermen u subotu dočekuje Lans, drugoplasiranu ekipu od koje ima šest bodova više.

"Nisam pričao sa mojim igračima o ovoj temi, ali su mi tokom treninga odgovorili velikim trudom. Bilo je teško. U poslu nalazim utočište i da vam kažem, da je prijatno - nije. Ali trenuci provedeni sa igračima omogućili su mi da dam sebi oduška i da zaboravim na sve što je rečeno", rekao je Galtje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.