Izvor: MozzartSport.com, 08.Apr.2021, 03:37

Galjardov izum prodrmao River iz golgeterskog sna (VIDEO)

Prvi put u karijeri 21-godišnji špic postigao dva gola na meču

Mnogim je fudbalerima Marselo Galjardo otkako je seo na klupu River Plejta ukazao šansu za debitantski nastup. Desni bek Gonzalo Montijel je jedan od njegovih najvećih bisera, ali mogao bi taj epitet da stekne i talentovani centarfor Federiko Điroti. Do večeras je u profesionalnom CV-ju 21-godišnjak imao tri pogotka za Milionere između ostalog i onaj Boki Juniors trećeg januara kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << El Klasiko završen 2:2. Posle gostovanja Atletiko Tukumanu ima ih pet, a zahvaljujući njemu River se probudio iz kratkog golgeterskog sna - 1:2.

Pre samo dvadesetak dana velikan sa Monumentala je napunio mrežu Godoj Kruza sa šest lopti, ali izgleda da je tom prilikom potrošio municiju. U naredna dva meča koja je odigrao protiv Rasinga i Arsenal Sarandija pogodaka nije bilo. Večeras su šaržeri ponovo napunjeni, a Điroti je dao do znanja Galjardu da bi češće mogao da dobija priliku u konkurenciji Rafaela Santosa Borea, Hulijana Alvareza i Matijasa Suareza.

Za prvo zvanje dvostrukog strelca u seniorskoj karijeri bilo mu je dovoljan vremensi razmak od 11. do 21. minuta. Jedno ulkizavanje posle pasa Beltrana prethodilo je vođstvu gostiju, desetak minuta kasnije protivnik je bio na kolenima pošto je loptu Montijela mladi napadač poslao u dalji ugao i malu mrežu. Tukuman se sa kolena podigao u 64. minutu kada se Eredija jako lepo snašao ispred peterca Rivera, ali nije imao snage za naredni korak.

Nisu Galjardovi puleni dozvolili iznenađenje rivalu koji je umeo da ih muči poslednje dve godine. U tom periodu odigrali su tri meča, a svaki od njih imao je različiti ishod. Večeras je Điroti poslao River u osminu finala takmičenja u kojem brani trofej. On je doduše osvojen 2019. godine, ali zbog pandemije Kovida-19 nije bilo uslova da se takmičenje odigra 2020. godine.

KUP ARGENTINE, ŠESNAESTINA FINALA

Atletiko Tukuman - River Plejt 1:2 (0:2) /Eredija 64 - Điroti 11, 21/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.