Galata i Fener neće u Saudijsku Arabiju

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 17:38

Galata i Fener neće u Saudijsku Arabiju

Galatasaraj i Fenerbahče traže da se utakmica turskog Super kupa 29. decembra igra na domaćem terenu umesto kako je planirano u Saudijskoj Arabiji

Postoji pritisak da se utakmica igra u Turskoj jer se obeležava stogodišnjica proglašenja republike.

U poslednje vreme retkost je da se odbija organizacija fudbalskih takmičenja u Saudijskoj Arabiji. Kraljevstvo bogato naftom poslednjih godina organizuje brojne važne sportske događaje, a gotovo sigurno će biti domaćin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetskog fudbalskog prvenstva 2034. godine.

Fenerbahče je u nedelju na sednici odbora predložio da se Super kup igra na Ataturk stadionu u Istanbulu, na kome je prošle sezone odigrano finale Lige šampiona ili na stadionu Samsunspora. Predlog je jednoglasno usvojen, saopštio je istanbulski klub.

Sansun, na obali Crnog mora, je grad odakle je Mustafa Kemal Ataturk pokrenuo rat za nezavisnost i nastavio sa uspostavljanjem republike iz ruševina Otomanskog carstva 19. oktobra 1923. godine.

Pitanje odigravanja Super kupa bilo je i na dnevnom redu Upravnog odbora Galatasaraja, koji je u ponedeljak saopštio da klub želi da se utakmica igra u "otadžbini, koju su naši preci osvojili i štitili svojom krvlju, životima, idejama i mudrošću".

Za trofej Super kupa bore se šampion i osvajač Kupa, Galatasaraj i Fenerbahče.

Planirano je da se ta utakmica odigra u Rijadu.

Španski i italijanski savezi su utakmice Super kupa organizovali u Saudijskoj Arabiji prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEĆE U SAUDIJSKU ARABIJU: Galatasaraj i Fenerbahče žele da igraju Superkup u Turskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023

Meč bi trebalo da se igra 29. decembra u Rijadu...Fudbalski klubovi Galatasaraj i Fenerbahče zatražili su od Fudbalskog saveza Turske da utakmica Superkupa bude odigrana na domaćem terenu umesto kako je planirano u Saudijskoj Arabiji, prenosi AP. Kako je ranije objavljeno, meč između Galatasaraja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.