Galaksi opet pušta Bekama u Milan

Izvor: B92, 08.Okt.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galaksi opet pušta Bekama u Milan

Los Anđeles Galaksi, klub Dejvida Bekama, spreman je da ga ponovo pusti na pozajmicu u Milan kako bi se izborio za mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo.

"Bekam je vrhunski fudbaler i ponosan sam na tio što radi sa nacionalnim timom. Ako Dejvid ne bude igrao u Evropi u januaru, neće ići na SP sa Engleskom. Zato ćemo biti počastvovani da ponovo uradimo isto što i prošle godine i pomgnemo Dejvidu da ostvari san" izjavio je Tim Levik, izvršni direktor Galaksija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bekam je bio kritikovan od strane nekih navijača i igrača Galaksija zbog prošlosezonskog odlaska u Milan, ali Levik ne deli to mišljenje.

"Da nas danas pitate da li bismo ponovo napravili dogovor sa Bekamom, naravno da bismo. Dejvid je doveo našu ligu u centar pažnje, što joj je i bilo potrebno, a naučio nas je i fudbalu”.

Dejvid Bekam je 1991. godine, kao 16-godišnjak, došao u Mančester junajted. Sa 'Crvenim đavolima' je šest puta trijumfovao u Premijer ligi, osvojio je dva FA kupa i jednu Ligu šampiona (1999).

Zbog loših odnosa sa menadžerom Aleksom Fergusonom Bekam napušta Old Traford 2003. godine i prelazi u Real za sumu od 35 miliona evra. U Madridu je proveo četiri godine, bio je član čuvenih 'Galaktikosa', ali je uzeo samo jedan veliki trofej – Primeru 2007. godine.

U januaru 2007. godine dogovoreno je da Dejvid pređe u Los Anđeles Galaksi, sa kojim je pet meseci posle potpisao petogodišnji ugovor vredan 128 miliona evra. U Milanu je već na pozajmici proveo šrvih šest meseci prošle godine.

Za nacionalni tim Engleske odigrao je 114 utakmica i postigao 17 golova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.