Izvor: RTS, 09.Avg.2021, 09:09

Gajić za RTS: Bronza odbojkašica je toliko velika da ne treba ništa "čačkati"

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, istakao je da su odbojkašice napravile veliki uspeh osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Gajić je čestitao i ostalim osvajačima medalja, ali i sportistima koji su učestvovali na takmičenju u prestonici Japana.
"Pre svega, želim da im svima čestitam na uspehu, ali i onima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu uspeli da osvoje medalje, već na učešću i što su uopšte došli. Poznato je da je veoma teško doći na Olimpijske igre i da je to samo po sebi veliki uspeh jer znači da ste u grupi najboljih sportista na svetu", počeo je Gajić gostovanje u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Predsednik OSS-a je nastup srpskih sportista ocenio kao "vrlo dobar", iako je mogao da bude i "odličan", ali je istakao da je devet medalja i nadmašen učinak iz Rija, veliki uspeh.
Što se odbojkašica tiče, Gajić je naveo da ne treba zameriti igračicama na slabijoj partiji u polufinalu sa Sjedinjenim Američkim Državama jer su naše devojke u taj okršaj ušle nakon velike pobede nad Italijankama.
"Posle toga su došle Amerikanke koje su bile neverovatno 'zategnute', čak na granici sumnje što se tiče odbojkaških stručnjaka. Da ne načinjem temu, znamo svi za Tandaru, brazilsku igračicu koja je vraćena zbog dopinga", podsetio je Gajić i nastavio:
"Mislim da je naš rezultat veoma, veoma veliki. Iz prostog razloga što smo mi igrali bez dve veoma važne igračice – tamo prisutne Brankie Mihajlović koja zbog povrede nije mogla uopšte da nastupi i, naravno, Stefane Veljković koja se porodila i koja nije mogla da bude u sastavu. Da su Igre bile 2020, totalno sam siguran da bi i jedna i druga bile u prvoj postavi i mi bismo sasvim drugačije izgledali. Opet kažem, ova bronza je toliko velika i na neki način važna, da, što bi rekli igrači, ništa ne čačkamo."
Osvrćući se i na muški turnir, nekadašnji selektor Srbije je kazao da je potrebno mnogo sreće, umeća, znanja da se pobedi ukoliko se želi do medalje.
Podsetio je na važnost medicinskog tima, rukovodećeg tima, ali i činjenice da igrači igraju 80 do 100 utakmica tokom sezone, što znači da na ovakva takmičenja dolaze bez "zakonodavnih priprema" i "odrađuju ih na stisnute zube i srce".
Obe odbojkaške selekcije Srbije, i mušku i žensku, sada očekuju evropska prvenstva i vremena za odmor nema.
"I to nas je zadesilo, da su Olimpijske igre bile 2020. naše igračice ne bi imale ovaj problem. One večeras dolaze, dobiće dva dana slobodno i kreću pripreme od pet dana. Već za Preobraženje, 19. avgusta u našoj zemlji imaju prvi meč na Evropskom prvenstvu sa Bosnom i Hercegovinom. Muškarci idu u Poljsku, i jedna i druga ekipa brane tron i zlatnu medalju. Lično bih bio zadovoljan da uzmemo dve medalju – nek jedna bude zlatna i mi smo završili posao za ovu godinu", zaključio je Zoran Gajić za RTS.
Evropsko prvenstvo za odbojkašice počinje 19. avgusta, igra se u Beogradu, Plovdivu, Zadru i Klužu, a direktne prenose moći ćete da gledate na programima RTS-a, baš kao i kada je u pitanju muški turnir u septembru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijske igre u Tokiju: Volonteri na takmičenju drugačijem od svih do sada

Izvor: Danas, 09.Avg.2021

BBC Volonteri su ključni za uspeh događaja kao što su Olimpijske igre. Ali na Olimpijskim igrama u Tokiju mnogi od njih nisu imali šta da rade, dok su drugima – uprkos tome što su zahvalni – srušeni svi snovi. Akiko Šinoda je mislila da će Olimpijske igre za nju biti jedinstvena prilika u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.