Gajić i Bordo uštopovali Nicu, “prevarant“ Falkao opljačkao Kaen, PSŽ elegantno do 5:0 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajić i Bordo uštopovali Nicu, “prevarant“ Falkao opljačkao Kaen, PSŽ elegantno do 5:0 (VIDEO)

Pobede i za imenjake iz Liona i Marselja

Poranili su u Nici sa početkom proslave Božića, pa večeras neće biti nagrade u vidu vrhunskog vina. Iako su Mario Baloteli i drugovi bili na idealnom mestu da se slade božanskim pićem. Avaj, u Bordou ovaj put nisu bili tradiconalnog gostoprimstva. Posle serije od tri poraza remi bez golova protiv lidera Lige 1 koji je Monaku i Pari Sen Žermenu dozvolio da smanje zaostatak za Nicom.

Delom zasluženo, jer uprkos potpunoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << terenskoj inicijativu Nica nije uspevala da napravi velike probleme Bordou, mada su Baloteli i pre svega Alasan Plea imali dobre šanse, ali su i domaći iz kontranapada umeli da odgovore.

Delom i nezasluženo, barem, kad je u pitanju Monako, pošto je golman Kaena Matje Dreje hvatao sve što je mogao dok Radamel Falkao nije pribegao lukavstvu i nasamario sudije. Natrčao je na jedan odbitak, Dreje je na vreme izleteo i u poslednjem trenutku sklonio ruke, ali je prekaljeni kolumbijski napadač holivudski iscenirao kontakt i iznudio penal za najstrožu kaznu. Sigurno ga je i realizovao i već 15. pogotkom u ovoj sezoni - ko kaže da je bivši? - utabao Monaku put do pobede od 2:1.

Taj drugi gol Kneževa, tačnije Timuea Bakajoka, bio je mnogo manje bitan. Čak manje bitan i od detalja iz 51. minuta kada je Damijen Da Silva zaradio drugi žuti karton i ostavio Kaen sa desetoricom. Gostima su u tom trenutku potonule sve lađe. Možda još više kada je u 68. minutu Monakov golman Danijel Subašić odbranio zicer Janu Karamou. I sam Dreje je na kraju poklekao i jednom jedinom greškom na meču kumovao pogotku Bakajoka. Na kraju 2:1 za Monako pošto je Kaen u poslednjim sekundama stigao do počasnog gola.

Na Parku prinčeva ni drame ni kontroverze. Pari Sen Žermen je prekinuo niz od tri kola bez pobede - pune dve godine mu se to nije desilo - pregazivši Lorijan sa 5:0. Elegantni golovi Tomasa Menijea za početak i Lukasa Moure za kraj.

Sve između bilo je strogo odrađivanje posla. Otaljao ga je PSŽ večeras.

Olimpik Lion je uz golove Aleksandra Lakazeta i Nabila Fekira savladao Anže sa 2:0 i učvrstio se na četvrtom mestu,  Olimpik Marselj je zahvaljujući pogotku Klintona N’Žijea u sudijskoj nadoknadi sustigao Gengan na deobi petog mesta.

Za kraj 2016. godine, tabela izgleda ovako: Nica 44, Monako 42, PSŽ 39, Lion 34, Gengan, Marselj 30...

Liga 1, 19. kolo:

Sent Etjen - Nansi 0:0

Bordo - Nica 0:0

Lil - Ren 1:1 (0:1)

/Eder 89 - Ntep 22/

Olimpik Lion - Anže 2:0 (1:0)

/Lakazet 9, Fekir 84/

Pari Sen Žermen - Lorijan 5:0 (2:0)

/Menije 25, Ture 44ag, Silva 50, Kavani 63, Moura 70/

Bastija - Olimpik Marselj 1:2 (0:1)

/Điku 83 - Gomis 8, Nžije 90/

Dižon - Tuluz 2:0 (0:0)

/Tavares 49pen, Les-Melu 52/

Monako - Kaen 2:1 (0:0)

/Falkao 48pen, Bakajoko 76 - Bazile 94/

Nant - Monpelje 1:0 (1:0)

/Lima 12/

Mec - Gengan 2:2 (1:0)

/Nget 13, En 90 - Brijan 49, 74/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Liga 1 - ''Sveci'' se razgoropadili, burno u Bordou, Baloteli ''pocrveneo''! (video)

Izvor: Sportske.net, 22.Dec.2016, 00:07

Večeras je odigrao 19. kolo šampionata Francuske, u centru pažnje mečevi u Bordou i Parizu...Aktuelni šampion Francuske, Pari Sen Žermen, prekinuo je seriju od tri meča bez pobede, pošto je večeras na svom terenu deklasirao ekipu Lorijena rezultatom 5:0!.. Goleadu je započeo Munije u 25. minutu,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.