Gajdobra – rasadnik rukometnih reprezentativaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajdobra – "rasadnik" rukometnih reprezentativaca

GAJDOBRA -

Rukometni meč godine, Srbija – Hrvatska, sa posebnom pažnjom gledaće žitelji Gajdobre, mesta pored Bačke Palanke, rodnog mesta reprezentativnog dvojca Rajka Prodanovića i Dobrivoja Markovića.

Kada sa meštanima započnete priču o rukometu, stičete utisak da sve znaju o tom sportu. Sa posebnim ponosom ističu činjenicu da sada u dresu Srbije igraju Prodanović i Marković, poslednji u nizu vrhunskih igrača iz tog mesta sa samo 3 hiljade stanovnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U domu porodice Prodanović sa posebnim nestrpljenjem očekuju najvažniji meč u karijeri svog sina. Kako ističe glava kuće Miodrag Prodanović, svaki potez desnog krila Srbije je pod posebnom lupom, ali najbitnija je fer plej igra.

Iz Gajdobre su se na evropsku rukometnu scenu otisnuli brojni igrači, a njihov talenat prepoznao je nastavnik fizičke kulture u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić", Anđelko Kašiković. On nam je rekao da kod dečaka uvek prvo primećuje brzinu i snalažljivost, a onda i veličinu šake.

Uprkos činjenici da već godinama nemaju rukometni klub, u Gajdobri ne strahuju za pravilan razvoj budućih reprezentativaca, svesni da će većinu gledati samo na TV ekranima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.