GYL: Partizan - FMP (bez prenosa)

Izvor: B92, 11.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GYL: Partizan - FMP (bez prenosa)



U gradskom derbiju sastaju se dva najbolja tima Goodyear lige u ovom trenutku, Partizan i FMP. Direktnog prenosa na TVB92 neće biti, zbog specijalnog programa povodom smrti Slobodana Miloševića.

Partizan, posle adrenalinskog trijumfa u Zadru, želi da uđe u seriju pobeda i da zadrži prednost u odnosu na konkurenciju. Ambicija FMP-a vezane su za overu vize za ULEB kup, uspehom u "Pioniru" napravili bi možda i odlučujući korak ka ostvarenju cilja.

"Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je naš rival trenutno na drugom mestu najbolje govori o njihovom kvalitetu i načinu kako taj kvalitet demonstriraju na terenu," počinje Duško Vujošević priču o ekipi iz Železnika.

"Iako su letos ostali bez Popovića i Majstorovića i u sezonu ušli sa novim trenerom, koji je prvi put u poziciji da bude šef stručnog štaba u elitnom društvu, ponovo su napravili odličan rezultat."

Trener crno-belih nije puno zalazio u detalje igre gradskog rivala, ostavio ih je za sastanak u svlačionici.

"Košarkaši iz Železnika imaju puno taktičkih opcija u odbrani, odlični su u kontranapadu, pri tome repertoar napada im je širok. Zna se tačno ko nosi odgovornost i ko ima inicijativu. U svakom slučaju moraćemo da igramo jako dobro da bismo pobedili."

Mladi Uroš Tripković podseća da su mečevi sa timom iz Železnika uvek neizvesni, da ih gotovo po pravilu odlučuju nijanse.

"Tabela sve govori o FMP-u. Pred nama je vrlo teška utakmca, najbitnije je da imamo maksimalno angažovan pristup. U Zadru smo upravo na taj način zaslužili sreću i trijumf, što nam je najbolja smernica i za mečeve koji slede.

Vasić, Ilić, Marinović, Krstović, Savanović, Samardžiski... igrači su koji nose najveći teret u igri "Pantera". Svako od njih može da izraste u junaka utakmice. To je tim u kome ne možete da se usresredite samo na jednog pojedinca i da kažete da je posao završen. Znamo na koga moramo da obratimo pažnju, ipak, sve zavisi od našeg pristupa."

Sa njegovom ocenom slaže se i Kosta Perović koji je u Zadru izneo veliki teret. Jedna od draži današnjeg derbija biće upravo dueli centarskih linija.

"Ne bih delio duele na centarske i bekovske, kolektiv koji se pokaže boljim i istrajnijim će slaviti. Znamo šta nam je činiti, prvi uslov za pobedu je da košarkašima Železnika odgovorimo jednakom količinom čvrstine i agresivnosti," konstatovao je Perović.

Partizan je u 9. kolu naneo prvi poraz FMP-u u Železniku ove sezone (71:73). Bio je to rulet meč, rat nerava u kome su crno-beli imali više koncentracije i sreće.

"Tada smo bili bliži pobedi. Igrali smo korektno 30 minuta, bili u vođstvu, ali smo posustali u samoj završnici. Partizan je taj meč igrao bez Tripkovića, a u međuvremenu je promenio i stranca. Crno-beli sada igraju kompaktnije, Dejan Milojević je uhvatio svoj prepoznatljiv ritam, dok se Cummings u potpunosti uklopio. Kao i Partizan, igramo daleko bolje od kako više nemamo obaveze na evro-sceni," kaže Vlada Vukoičić, trener FMP-a.

Mladi strateg FMP-a kaže da se rivali odlično poznaju, ali i da stručni štabovi sugurno spremaju taktičke novine.

"Partizan tu ima puno prostora za manevar. U sastavu ima više igrača sposobnih da odgovore zadacima na nekoliko pozicija. Pre svih Bogdanović i Šuput, ali i Božić, Tripković i Smiljanić. Pošto sada svaku utakmicu pripremamo po sedam dana, spremili smo nekoliko alternativnih rešenja u igri samo za crno-bele."

Vukoičić ipak smatra da je Partizan favorit u današnjem duelu.

"Neozbiljno je pretiti Partizanu. Crno-beli imaju odličan tim, vrhunskog trenera, stabilizovali su formu i sigurno imaju najviše ambicije danas, kako bi se učvrstili na prvoj poziciji u Goodyear ligi."

Posle meča sa Partizanom, FMP će do kraja ligaškog dela Goodyear lige za rivale imati Zagreb i Zadar u Železniku, odnosno Bosnu i Pivovarnu u gostima. Ambicija pantera je da ostanu među prva tri tima na tabeli, što je plasman koji gotovo sigurno donosi mesto u ULEB kupu dogodine.

"Učimo igrače da u glavi ne dele protivnike, po plasmanu i snazi, na lake i teške. Sigurno da pobeda nad Partizanom ima veću težinu nego kada dobijete Helios, ali potrebno je prikazati isti motiv, želju i borbenost kako biste stigli do trijumfa. Ti elementi će i danas biti od presudnog značaja," zaključio je Vlada Vukoičić.

Od oporavka kapitena Branka Jorovića, stručni štab FMP-a nema problema sa povređenim igračima. Vukoičić računa na istih 12 prvotimaca koji su se suprotstavili Heliosu u prošlom kolu Goodyear lige. Utakmica u Hali Pionir počinje od 19h bez direktnog prenosa na TVB92, zbog specijalnog programa povodom smrti Slobodana Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.