Izvor: B92, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GY liga: Zadar slavio u Podgorici

Košarkaši podgoričke Budućnosti poraženi su na svom terenu od ekipe Zadra rezultatom 100:91 u prvom meču 12.kola Goodyear lige, koji je odigran u petak.

Pred 3000 gledalaca u dvorani "Morača" najefikasniji igrač na meču bio je košarkaš Zadra Banić sa 27 poena, dok je u timu Budućnosti Amerikanac Stenli ubacio 22 koša ,a Dejan Milojević koš manje.

Meč je odlučen 3 minuta pre kraja kada su zadrani pri rezultatu 84:84 (izjednačenje doneo Pajović trojkom) ,serijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11:0 došli do nedostižne prednosti i treće pobede na gostujućim parketima. Sa druge strane košarkaši Budućnosti doživeli su prvi poraz na svom terenu ove sezone.

Seriju pogodaka Zadra u finišu otvorio je Kanadjanin Miks trojkom. Pokušao je da uzvrati Milojević ali je promašio, da bi Vladović poentira u reketu upravo preko Milojevića i tada je bilo jasno da podgoričani gube utakmicu.

Trener Budućnosti Miodrag Baletić: "Veoma teška utakmica, nismo odigrali kako smo se dogovorili i imali smo veoma mnogo grešaka u odbrani. Zaslužena pobeda Zadra. Imali smo puno povredjenih igrača, Marjanović je imao samo jedan trening, ni Koljević nije sto posto spreman, dok je Pajović igrao pod injekcijama - medjutim, to nije nikakvo opravdanje, igrali smo slabo" rekao je Baletić posle meča za TV CG.

U derbiju ove runde u subotu se sastaju dva vodeća tima na tabeli Crvena zvezda i Refleks.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.