GRUPA A: Poljaci izbegli Srbiju

Izvor: MVP.rs, 10.Sep.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPA A: Poljaci izbegli Srbiju

Rival Orlovima biće selekcija Finske.

U meču poslednjeg kola grupe A, koji je odlučivao koja će reprezentacija u 1/8 finala ići na megdan selekciji Srbije, Poljska je uspela da savlada Finsku sa 78:65.

Susret je za obe ekipe imao veliku važnost, jer nijedna od reprezentacija nije želela da već u prvoj rundi nokaut faze ukrsti koplja sa fantastičnom Srbijom. Sodno tome, meč je bio izuzteno zanimljiv i izjednačen sve do 27. minuta. Tada je selektor Poljske, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Majk Tejlor, povukao jedan rizičan potez, sklonio sa terena prvu zvezdu tima, Marćina Gortata, a to se ispostavilo kao dobitna kombinacija. Od tog trenutka Poljaci su zaigrali kao u transu. Do kraja perioda vodili su šest razlike, a tokom poslednje deonice prednost je dosegla i 15 poena. Na kraju i više nego zaslužen trijumf 78:65.

Najefikasniji kod pobednika bio je Adam Vačinski, koji igra zaista fenomenalno na ovom šampionatu. Susret je završio sa 17 postignutih poena. Odličnu partiju pružio je i Ej Džej Sloter sa 13 pogodaka. U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Šon Haf sa 17 te Peteri Koponen sa 14 pogodaka. Ovom pobedom Poljaci su obezbedili treće mesto u grupi, a rrivala u 1/8 finala će saznati nakon raspleta u grupi B. Za razliku od njih, Finci, koji su porazom pali na četvrtu poziciju, već znaju da ih u borbi za plasman među osam najboljih očekuje do sada neporažena selekcija Srbije.

Finska - Poljska 65:78 (20:23, 21:19, 11:16, 13:20)

Finska: Koivisto 3, Haf 17, Li 5, Salin 5, Koti 2, Koponen 14 (8as), Nutinen 11 (8sk), Kaunisto, Caven, Ahonen 2, Vilson, Marfi 6. Trener: H. Detman

Poljska: Čiš, Cel 6, Sloter 13 (8as), Kulig 7, Ponitka 8 (6sk), Vačinski 17, Gortat 10, Košarek 3, Zamojski 4, Karnovski 10 (5sk), Grušecki, Skibnievski. Trener: Majk Tejlor

(foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Ceretti)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.