GRK UTIŠAO ITALIJANE: Cicipas u dva seta do polufinala Rima

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2022, 16:07

GRK UTIŠAO ITALIJANE: Cicipas u dva seta do polufinala Rima

Sve je izdržao Stefanos.

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale Rima, pošto je bio bolji od domaćeg igrača Janika Sinera 7:6, 6:2.

Nije Italijanu pomogla ni franatična podrška domaćih navijača, Grk je bio prisebniji i smireniji u ključnim trenucima meča i obezbedio mesto među četiri najbolja.

Čini se da je pitanje pobednika rešeno krajem prvog seta. Dva igrača su razmenila po brejk, da bi set otišao u odlučujući trinaesti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gem. U taj brejku je bilo jako neizvesno, igralo se poen za poen, da bi 23-godišnji Atinjanin uspeo da oduzme mini brejk protivniku na 5:5, potom je i odlično odservirao za vođstvo u setovima.

Drugi deo igre je u potpunosti pripao Grku, brejk na startu, zatim i još jedan za ubedljivih 6:2. Kraj meča je obeležila i jedna jako neprijatna situacija. Naime, jednom od navijača na tribinama je pozlilo, a zanimljivo je da se to desilo na meč lopti za Cicipasa, koji je potom uspešno odservirao i došao do trijumfa.

Stefanosa u polufinalu čeka Alekandar Zverev, pa će ovo biti svojevrsna repriza Madrida, kada je Nemac izašao kao pobednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.