GRBIĆ SE OKITIO ZLATOM: Poljska srušila SAD u finalu Lige nacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2023, 22:23

GRBIĆ SE OKITIO ZLATOM: Poljska srušila SAD u finalu Lige nacija!

Sjajan uspeh srpskog selektora...

Nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić odveo je odbojkaše Poljske do titule u Ligi nacija. U finalnom meču pobeđena je selekcija Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 (25:23, 24:26, 25:18, 25:18).

Poljska je prvi put u istoriji osvojila trofej u Ligi nacija. Postali su belo-crveni četvrta selekcija koja je trijumfovala u prestižnom takmičenju, posle Rusije, Brazila i Francuske.

Ujedno su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetski vicešampioni osvojili četvrtu medalju na komercijalnom turniru – prethodno su se okitili jednim srebrom i sa dve bronze.

Nikola Grbić došao je do prvog zlata sa selekcijom Poljske, pošto je prošle godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu i bronzu u Ligi nacija.

Drugi put je kao selektor predvodio jedan nacionalni tim do pehara, prethodno je to učinio sa Srbijom u Svetskoj ligi 2016. Na klupskom nivou je sa Zaksom trijumfovao u Ligi šampiona

Sjedinjene Američke Države poražene su treći put u finalu Lige nacija.

Na visokom nivou igralo se od početka meča, uživala je publika u punoj Ergo areni. Na njihovu radost Poljska je bila ta koja je čuvala prednost. Sjajno su servirali domaći – upisivali su aseve Leon, pa Januš i belo-crveni su napravili osetniju razliku. Zapretili su Amerikanci u završnici, ali su domaći iskoristili treću set loptu.

Bolje je Poljska počela i drugi period, pa je Džon Sperou na 16:11 potrošio i drugi tajm-aut. Uz sjajne servise Defalka vratili su se Amerikanci, a onda je domaći tim zadesio i jedan peh pošto se povredio Bjenjek. Iskoristili su svoj momentum američki odbojkaši, sjajno je igrao Rasel. U uzbudljivoj završnici upravo je on doneo najvažnije poene svom timu za izjednačenje u setovima.

Hrabar potez povukao je Nikola Grbić – ostavio je u postavi Fornala umesto Leona. I sjajno je mlađi primač servisa igrao u ovom periodu, osvojio je pet poena. Potpuno su dominirali u ovom periodu igre svetski vicešampioni, znatno bolji su od rivala bili u napadu. Kod Amerikanaca nije bilo raspoloženog igrača, brzo su domaći stekli veliku razliku, pa je u završnici Džon Sperou napravio veliki broj izmena. Ali niko nije mogao da zaustavi sjajnog Kačmareka.

Kau u transu igrali su Poljaci, prolazili su sa svih pozicija sa izuzetnim samopouzdanjem. Pokušavao je američki stručni štab da nešto promeni, pa je Džaške zamenio Andersona na poziciji korektora. Nije dalo to rezultata, jednostavno su se belo-crveni pitali za sve.

Fantastičan meč odigrao je Lukaš Kačmarek sa 25 poena, Aleksander Šlivka je imao 14. Na drugoj strani Džej Ti Defalko je brojao do 14, a Aron Rasol je stao na 11.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.