GRAFIKA: Cela Premijer liga je u minusu!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAFIKA: Cela Premijer liga je u minusu!

Apsolutni šampioni neto potrošnje su Stouk i Sautempton

Sinoć se spustila zavesa na prelazni rok u Engleskoj, a kako to obično biva, koliko sutradan prave se analize sabira, oduzima i podvlači crta. 

Ova analiza koja je pred vama odnosi se na neto potrošnju klubova Premijer lige po kojoj Mančester Siti suvereno drži prvo mesto. Radi se o cifri od preko 100.000.000 funti, a do nje se došlo oduzimanjem novca prispelog u klub na osnovu prodaje igrača od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << cifre koja je na pojačanja utrošena. Dakle, to jealna brojka koja ukazuje na to koliko su Građani zaista u minusu posle letnje fudbalske pijace.

Interesantno je da nijedan klub u Premijer ligi nije poslovao u plusu na tržištu, s tim da su neki manje a neki više ušli "u crveno". Ovogodišnji šampion u neto potrošnji je Sautempton koji je gotovo idealno izbalansirao potrošnju i prodaju: 41,7 naspram 38,5 miliona, što je znači da je minus svega 3,2 miliona funti. Odmah iza tima Ronalda Kumana je Stouk, a slede Aston Vila, Svonsi, Norič, pa Arsenal.

Ako krenemo sa drugog kraja tabele već smo rekli da je Siti nedodirljiv (ponajviše zahvaljujući astronomskim kupovinama De Brujnea i Sterlinga), a daleko iza su Mančetser Junajted, Njukals, Čelsi, Votford i Vest Hem. Zlatna sredina pripada Vest Bromu, Bornmutu, Liverpulu, Lesteru, Evertonu...

Da biste se lakše snašli u tabeli samo ćemo da pomenemo da prva kolona označava novac utrošen na pojačanja, u drugoj su prihodi od prodaje, a u trećoj neto potrošnja.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.