GP Bački Breg: Veći intenzitet putnika, špic vikendom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2021, 12:43

GP Bački Breg: Veći intenzitet putnika, špic vikendom

U zapadnobačkom okrugu se prelazak iz Srbije u Mađarsku odvija na graničnim prelazima Bački Breg- Hercegsanto, Rastina – Bačsentđerđ, a intenzitet putnika je mnogo veći kako je Mađarska 26. juna dozvolila da se prelazi koriste kao tranzitni. Ekipa RTV-a posetila je granični prelaz Bački Breg i proveravala ima li gužve radnim danima za putnički i teretni saobraćaj.

Za deset dana je na graničnom prelazu Bački Breg, između Srbije i Mađarske prošlo preko 20.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putnika, najveći špic je vikedom, kažu na ovom graničnom prelazu i dodaju da je primetano povećanje ulaska stranih turista, kao i onih kojima je Srbija tačka za odmor na biciklistčkoj ruti do Grčke ili Rumunije - Crnog Mora.

“Krenuo sam iz Graca u Austriji, bio sam na Balatonu, a moj cilj je da biciklom dođem do Crnog Mora. Na putevima nema gužve, svakog dana pređem oko 100 kilimetara, a imam PCR test za ulazak u druge države. Na putu sam već sedam dana, prešao sam oko 600 kilometara, a prvi put sam u Srbiji i tražim smeštaj”, kaže Hajnc iz Austrije.

“Idem od Austrije do Konstance na Crnom Moru, a to je vožnja od 1.750 kilometara. Vakcinisan sam i ovo je izaov za mene, provešću neko vreme i u Srbiji”, dodaje Franc iz Austrije.

“Putovanje je prošlo dobro, nema gužve, a ja idem kod porodice u Šabac. Niko mi nije tražio PCR, a preležao sam koronu, tako da verujem da problema neće biti”- ističe jedan od putnika koji ide prema Šapcu.

“Već petnaest godina koristim ovaj granični prelaz i nikada mi nuišta nisu tražili u EU, a nema ni gužve na putevima”- kaže jedan od putnika na GP Bački Breg.

Dnevno iz Srbije prema Evropskoj uniji sa ovog graničnog prelaza izađe oko 100 teretnih kamiona.

Željko Prosenica, šef CI Bački Breg: “Za ulazak u Mađarsku za tranzitne putnike na prelazu ne traže ništa, osim pasoša – do 30 kilometara. Ukoliko neko ide dalje, traže PCR ili vakcinaciju. Za ulazak kod nas se traži negativan PCR ili dokaz o imunizaciji. Ljudi dolaze na godišnji odmor i imamo dosta tranzitnih putnika iz Turske”.

Na GP Bački Breg kažu da se tokom vikenda, kada su gužve mnogo veće, kao alternativan može koristiti i Rastina od 7 do 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.