Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 15:24

GOTOVO! Završen najkomplikovaniji transfer leta - Kjeza u Juventusu za 2+8+40+10 uz četiri smešna uslova

Italijan je veliko pojačanje Juventusa

Juventus je završio najveće pojačanje ovog leta!

Federiko Kjeza stiže u Torino poslednjeg dana prelaznog roka. Italijanski ofanzivac se trenutno nalazi na lekarskim pregledima i do kraja dana će zvanično biti potvrđen kao novi igrač Stare dame.

Uslov za njegov dolazak je bio da se Juve reši Daglasa Koste i to se desilo pozajmicom Brazilca u Bajern. Potom je Juve aktivirao dogovor sa Fiorentinom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za Kjezu. Juve je pozajmicama Koste, Ruganija (Ren) i De Šilja (Lion) uštedeo 18.000.000 evra na njihovim bruto platama i obezbedio sredstva za pozajmicu i platu Kjeze.

Transfer će biti završen po prilično komplikovanoj formi. Prvo je dogovoreno „taktičko produženje ugovora“ Kjeze i Fiorentine kako bi Juve mogao da realizuje posao kroz dvogodišnju pozajmicu. Kjezin ugovor je isticao u leto 2022. pa je morao da ga produži kako bi Juve mogao da ga otkupi pre isteka ugovora. Ne bi bilo logično da Juve otkupljuje igrača kojem je istekao ugovor?!

Kjeza je jutros u trening kampu reprezentacije u Koverćanu stavio paraf na taj formalni ugovor sa Toskancima i ispunjen je uslov za prelazak u Torino.

Juventus je zbog limita u budžetu morao da razvuče plaćanje transfera na više godina. i supeo je da smislu komplikovanu ali uspešnu formulu.

Sada će da plati samo 2.000.000 evra za pozajmicu, potom narednog leta još 8.000.000 za novu pozajmicu na godinu dana. U leto 2022. će italijanski velikan otkupiti Kjezu za 40.000.000 evra. Tačnije ima opciju koja je praktično obavezan otkup. Jedan od četiri uslova mora da se ispuni da bi se aktivirao obavezujući otkup ugovora. To su sledeći uslovi:

- Juventus da završi sezonu među prva četiri u Seriji A.

- Da Kjeza odigra 60 odsto utakmica za Juve minimum 30 minuta po meču

- Da Kjeza postigne 10 golova

- Da Kjeza zabeleži 10 asistencija.

Sve to u periodu u naredne dve godine što znači da će se sigurno desiti. I na kraju će Viola imati još 10.000.000 evra kroz lako ostvarive bonuse pa bi maksimalna visina transfera mogla da iznosi 60.000.000 evra. Toliko je Fiorentina i tražila na početku pregovora a Juve je napravio finansijsku gimnastiku da ispuni pomenuti zahtev.

Kjeza će u Juventusu potpisati ugovor na pet godina sa platom od 4.500.000 neto po sezoni što je preko 8.000.000 evra godišnje na bruto nivou. Čeka se samo zeleno svetlo lekara posle preglede i Kjeza će zadužiti crno-beli dres. Bio je i želja Juventusovih rivala Intera i Milana ali oni nisu dostavili ponudu koja bi zadvoljila Fiorentinu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.