GOLOVI ZA MAMU

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOLOVI ZA MAMU

Fudbaler Vojvodine inajbolji strelac Superlige Gojko Kačar sve pogotke posvećuje pokojnoj majci

Najbolji strelac Meridian Superlige, ol-raund fudbaler Vojvodine Gojko Kačar, svaki gol posvećuje pokojnoj majci. Vršilac dužnosti golgetera „lala“ smatra da je njegova prirodna pozicija štoper i nestrpljivo čeka kada će ga trener Ivica Brzić prekomandovati u poslednju liniju tima.

- Žao mi je što mama nije doživela moje najbolje igre u karijeri. Ona je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i ostala moja najveća inspiracija, zato joj svaki gol posvećujem. Nadam se da me posmatra odozgo i da je ponosna na ovo što radim - kaže mladi as Vojvodine Gojko Kačar.



Da li vas opterećuje ili vam prija to što vas novinari poistovećuju sa slavnim stričevima, braćom Kačar?


- Godi mi svako poređenje sa njima, jer su oni bili šampioni u svom sportu. Naravno, voleo bih kada bih mogao da dostignem deo onoga što su oni postigli dok su se borili u ringu.



Koja je vaša pozicija? Štoper, vezni igrač, napadač...?


- Štoper. Mislim da je lepo ovo što mi se dešava, to što postižem golove, ali kad su moji interesi u pitanju bilo bi bolje da se ustalim na jednom mestu i da ono bude u poslednjoj liniji. Nije normalno da budem špic ili polušpic u klubu, a da me selektor poziva da igram u defanzivi. Stvara se konfuzija od koje ću ja imati najmanje koristi.

Trener Ivica Brzić izjavio je da mu ne pada na pamet da vas vraća u odbranu dok postižete golove.

- Njegova je poslednja, on odlučuje šta je najbolje za ekipu. Vidite, ja sam se afirmisao kao odbrambeni fudbaler, igrajući za omladinsku i mladu reprezentaciju. Dušu sam ostavljao na terenu, ali sam u žižu interesovanja došao tek kada sam preseljen u napad. Više sam intervjua dao za ovih mesec dana nego prethodnih godina zajedno. Lepo je biti golgeter, manja je i odgovornost, ali vuče me srce nazad.

Koliko je realan vaš ostanak u Vojvodini posle zimskog prelaznog roka?

- Nažalost, fudbalski život je takav da ću najverovatnije vrlo mlad morati da krenem preko granice, iako mnogo volim što sam fudbaler Vojvodine. Ako bih došao u situaciju da biram klub, otišao bih u Šalke ili u neki engleski klub. Zvezda i Partizan ne dolaze u obzir, ja sam navijač Vojvodine - rekao je Gojko Kačar.[ antrfile ]

IZ VOJVODINE SAMO NA ZAPAD

Mnogo fudbalera Vojvodine u prošlosti je otišlo da igra za ruske ili ukrajinske klubove. Kakav je vaš stav po pitanju odlaska na istok Evrope?

- Pričao sam dosta sa predsednikom kluba i njegov stav se podudara sa mojim ambicijama. Vojvodina želi da karijeru nastavim negde na Zapadu, što znači da novac nije prioritet, ni meni, ni klubu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.