GLASAM ZA PROŠIRENJE

Izvor: Kurir, 14.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLASAM ZA PROŠIRENJE

Mirko Vučurević, finansijer Banata, kaže da će podržati predlog o većem broju klubova u MSL

Mirko Vučurević, glavni finansijer FK Banat, jasno ističe da njegov klub podržava predlog o proširenju Meridian Superlige. On naglašava da je mnogo bolje da u elitnom takmičenju bude 16 klubova i da svako sa svakim igra po dva puta, nego trokružni sistem, koji je trenutno na snazi. Vučurević takođe napominje da bi proširenje lige donelo prosperitet velikim fudbalskim centrima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Srbiji, a da su za takav predlog svoj glas dali svi klubovi elitnog srpskog fudbalskog takmičenja.

- Ne da podržavam opciju o proširenju lige, nego sam prvi koji će da glasa za tako nešto. Mislim da je to spas za srpski fudbal, koji se trenutno nalazi u lošem stanju. Koliko znam, svi klubovi Superlige su za taj predlog, a ukoliko ima neko da nije, voleo bih da čujem njegove argumente - kaže Vučurević.

Glavni finansijer Banata demantuje priče da proširenje lige nema pravno utemeljenje jer UEFA dozvoljava menjanje sistema takmičenja u slučaju vanrednih događaja.

- Ne verujem da bi UEFA imala išta protiv da se tako nešto dogodi, samo što nema niko da ih pita. Isto tako, ne vidim zašto bi takva odluka bila protiv Statuta kada postoji mogućnost da se u slučaju vanrednih događaja promeni sistem takmičenja, a čini mi se da trenutno stanje može da se okarakteriše upravo na taj način. Prema tome, proširenje lige bi koristilo svima, a isto tako ne mislim da je priča o neregularnosti imalo tačna, jer ne vidim šta je tu sporno.

Prema Vučurevićevom mišljenju, proširenje lige bi ostavilo mogućnost da se aktiviraju stari fudbalski centri u Srbiji.

- Najbolji primer za to je Kruševac. Toliko je bilo priče o tome da li je trebalo da se pomogne Napretku da igra u prvoj ligi ili ne, a ove sezone se pokazalo da je to bio pravi potez, a slična situacija je bila i sa Smederevom pre nekoliko godina. Verujem da bi isto bilo i sa ostalim fudbalskim centrima, jer mnogo je bolje da se superligaški fudbal igra u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu - kaže Mirko Vučurević.[ antrfile ]

ZA OPSTANAK DO KRAJA

Fudbalski klub Banat trenutno se nalazi u najtežoj situaciji u svojoj novijoj istoriji jer tri kola pre kraja šampionata još nisu obezbedili opstanak.

- Nikada se nismo nalazili u ovakvoj situaciji, ali nećemo se predati do kraja. Ostala su još tri kola do završetka lige i mi još nismo izgubili šansu da se izborimo za opstanak, a verujem da ćemo na kraju uspeti da ispunimo primarni cilj i sačuvamo superligaški status - kaže Vučurević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.