GIGA ODUSTAO OD PREDSTOJEĆE PRIREDBE: Veliki udarac je njegov izostanak, sad je zadatak NAĆI ZAMENU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 11:26

GIGA ODUSTAO OD PREDSTOJEĆE PRIREDBE: Veliki udarac je njegov izostanak, sad je zadatak NAĆI ZAMENU

Džoš Emet već krenuo u potragu.

Poslednji ovogodišnji UFC-ov događaj na papiru izgleda fantastično, ali 11 dana deli nas od te priredbe i naravno da će biti nenadanih otkazivanja mečeva.

Jedan zanimljiv meč otkazan je još u ponedeljak, a radi se o okršaju rangiranih boraca unutar perolake kategorije. Nažalost, Giga Čikadze neće nastupiti na UFC 296 priredbi.

Osmorangirani izazivač unutar perolake kategorije trebao se boriti protiv šestorangiranog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džoša Emeta. Međutim, Čikadze je iz zasad nepoznatih razloga otkazao svoj nastup u Las Vegasu, a UFC traži kasnu zamenu za gruzijskog borca.

Giga’s Out ❌

-

Who’s ready Dec 16th? #UFC296

— JOSH EMMETT (@JoshEmmettUFC) December 4, 2023

Vest o otkazivanju meča potvrdio je i Džoš Emet putem svog Tviter profila, a odmah je upitao ko je spreman za 16. decembar. Nadajmo se da će UFC uspeti da pronađe zamenu u ovako kratkom roku, a Džoš Emet mogao bi da bude primamljiva meta za mnoge borce.

Ovaj 38-godišnji američki borac trenutno je u seriji od dva uzastopna poraza, a veliku štetu pretrpeo je u prošlom meču. Ilija Topurija deklasirao je Emeta u junu ove godine, a početkom 2023. Emet je izgubio i meč protiv Jaira Rodrigeza. Jasno je da se Džošu bliži kraj karijere, daleko je od svojih najboljih dana, ali i dalje drži visoko mesto u poretku. Neko od nižerangiranih izazivača mogao bi da namiriše priliku za skok u poretku.

Što se tiče Gige Čikadzea, Gruzijca ne ide s odrađivanjem mečeva u poslednje vreme. Gledali smo ga krajem avgusta na UFC-ovom događaju u Singapuru, a jednoglasnom odlukom sudija tada je porazio Aleksa Kaseresa. No, pre meča s Kaseresom, Čikadze je više od godinu i po dana odsustvovao iz kaveza. Pokušao je Giga da odradi dva meča u razmaku manjem od četiri meseca, ali očito mu to ovaj put neće poći za rukom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.