Futsal selekcija Srbije na EP!

Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Futsal selekcija Srbije na EP!



Reprezentacija Srbije u malom fudbalu (futsal) plasirala se na završni turnir Prvenstva Evrope, koji se u novembru igra u Portugaliji. Naš tim je u poslednjoj utakmici kvalifikacione grupe D bio bolji od domaćina turnira, Holandije, 6:0 (3:0). Golove za naš nacionalni tim postigli su Rajić u 1, Cvetanović u 3, Borojević u 8, Đorđević u 25, Perić u 28. i Dimić u 40. minutu, iz kaznenog udarca sa deset metara.

Rezultat pokazuje kakav je bio odnos snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na terenu, a utakmicu u hali Glanerbruk u Helenu posmatralo je oko 1.200 ljudi.

Drugo mesto na turniru osvojila je selekcija Azerbejdžana, Holanđani su treći, a Finci četvrti.

Marko Perić, igrač beogradskog Marba, proglašen je za najboljeg igrača i najboljeg napadača kvalifikacionog turnira, a nagrada za najboljeg golmana pripala je Vladimiru Ranisavljeviću (Marbo), koji je branio samo u poslednjoj utakmici, jer je Brzaković, zbog dva žuta kartona u prva dva meča, bio suspendovan.

Plasman na završni turnir (od 16. do 25. novembra u Portugaliji) obezbedile su, pored domaćina, i reprezentacije Srbije, Češke, Rusije, Rumunije i Španije, a ostalo je da se odigraju mečevi u grupama A i B, u kojima su favoriti timovi Italije i Ukrajine.

"Pokazali smo šta sve možemo u malom fudbalu i ovo nije krajnji domet. Ovi momci mogu mnogo više. Dobro smo odigrali ceo turnir. Dogovorili smo se kako ćemo odigrati poslednji meč i uspeli da domaćina nadvisimo u svim aspektima igre", rekao je selektor Srbije Aca Kovačević.

1. Srbija 3 2 1 0 17 5 7

2. Azerbejdžan 3 1 2 0 17 12 5

3. Holandija 3 1 1 1 6 12 4

4. Finska 3 0 0 3 4 16 0

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.