Furkan Korkmaz na radaru turskih velikana

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 11:06

Furkan Korkmaz na radaru turskih velikana

Doskorašnji košarkaš Filadelfije Furkan Korkmaz, se nalazi na radaru turskih velikana.

Za njegove usluge su zainteresovani Bešiktaš i Fenerbahče, prenose turski mediji.

Posle trejda tri tima u kome je Korkmaz Filadelfiju zamenio Idijanom, postao je prekobrojan i dobio je otkaz u novom timu.

Njegova NBA karijera je definitivno na čekanju i izgleda da mu sledi povratak u domovinu.

Korkmaz je ponikao u redovima Efesa u kome je nastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao jako mlad u Evroligi, ali je 2017. izabran kao 26. pik na NBA draftu i Evropu je zamenio NBA ligom.

On je nastupao samo u dresu Filadelfije, a u sezoni 2019/20 je prosečno beležio 9,8 poena i 2,3 skoka uz 1,1 asistenciju. To mu je ujedno bila i najbolja godina u Americi.

Ove sezone je nastupio na 35 mečeva uz vrlo ograničenu minutažu.

Ukoliko dođe do povratka u domovinu, mogao bi da zaigra za Bešiktaš, koji predvodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević, ili da ode u Fener kod Šarunasa Jasikevičusa.

U Fenerbahčeu vlada velika konkurencija na bekovskim pozicijama, dok bi u Bešiktašu mogao da postane član ambicioznog projekta i bez sumnje se profiliše kao lider ekipe.

Ostaje da vidimo, kakav će biti njegov sledeći potez. Za šta god da se odluči, ove sezone neće moći da nastupa u evropskom takmičenju, pošto je krajnji rok za registraciju igrača bio 7. februar do 18 časova.

Svakako, bio bi veliko pojačanje za bilo koju od ekipa u turskom šampionatu, pogotov što se vodi kao domaći igrač, a broj stranaca je ograničen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.