Furiozno drugo poluvreme Partizana

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Furiozno drugo poluvreme Partizana

Košarkaši Partizana savladali su Široki sa 86:59 u hali "Pionir" u utakmici 20. kola ABA lige i tako su zabeležili 14. pobedu, uz šest poraza.

Gosti iz Hercegovine su se dobro držali u prvom poluvremenu, a 'crno-beli' su serijom 17-2 prelomili meč u trećoj četvrtini.

Odličan na debiju bio je Dominik Džejms sa 13 poena (5-11 iz igre) i 6 asistencija, Miroslav Raduljica bio je najefikasniji sa 19 poena (9-11 iz igre), a Milan Mačvan dao je 13 poena. Lučić i Katić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upisali su po 9 poena.

Najbolji kod gostiju bio je Kolman Kolins sa 15 poena i 5 skokova, a Fran Pilepić ubacio je 11 poena.

U prvoj četvrtini nijedna ekipa nije uspela da napravi veliku prednost, a veoma raspoložen bio je Mačvan sa devet poena. Partizan je bio bolji u ofanzivnom skoku, ali uprkos tome gosti su trojkom Bilinovca vodili posle deset minuta igre – 21:20.

U dresu Partizana u prvoj deonici igrao je i novi plejmejker Dominik Džejms, ubacio je dva poena.

Partizan je bio stegnut, bilo je mnogo loših rešenja u napadu, što su gosti iskoristili. Pilepiću, koji je igrao dobro u prvoj deonici, pridružio se i Kolins, a posle poena Šakića sa penala Široki je poveo sa 36:30.

Do kraja poluvremena Raduljica je smanjio na 36:32, a boljeg rezultata domaće je koštao loš šut za tri poena (0-6), uključujući i dve promašene trojke u poslednjem napadu.

Partizan je zaigrao zonski presing na početku trećeg perioda, što se momentalno isplatilo – Čakarević je ukrao dve lopte, gosti nisu uspeli da se snađu, a Džejms je pogodio trojku (prvu posle osam promašaja) za vođstvo ’crno-belih’ 41:36.

Široki je u trećoj deonici izgubio čak 15 lopti, a prednost Partizana neprestano je rasla. Gosti su prvi koš dali posle četiri i po minuta igre, Katić je ubacio ’zicer’ za prvu dvocifrenu prednost (49:38), a na poslednjem dvominutnom odmoru bilo je 59:45.

Džejms je odigrao značajnu ulogu u preokretu Partizana, pošto je dao devet poena u trećoj četvrtini.

U istom ritmu ekipa Vlade Jovanovića nastavila je i u poslednjem periodu, prednost je rasla svakim novim minutom, a na kraju je bilo +37, što je zadovoljilo oko četiri hiljade gledalaca u dvorani Pionir.

Partizan je na trećoj poziciji na tabeli sa skorom 14-6, dok je Široki u dosadašnjem takmičenju zabeležio 11 pobeda i devet poraza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.