Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 12:52

Furija Rafa Mir: Za minut doneo produžetak, pa demolirao Obalu Slonovače

Španija u produžetku savladala afričkog predstavnika (5:2), rezervista junak utakmice

Požrtvovana igra Obale Slonovače stavila je na ozbiljne muke Špance koji su dva puta bili u situaciji da jure gol zaostatka, međutim slavlje afričkog predstavnika pokvario je Rafael Mir koji je posle samo minuta na terenu doneo produžetak Španiji, a potom sa još dva gola u dodatnih pola sata igre potpisao ubedljivo slavlje Crvene furije (5:2).

Pogodak Bailija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u 11. minutu potvrdio je da Španija neće imati lak posao na putu do polufinala, međutim odgovor u vidu gola Danija Olma u 30. minutu bio je dovoljan da rivali izjednačeni odu na odmor.

Rezultat postavljen posle pola sata igre bio je na snazi do sudijske nadoknade, odnosno 91. minuta i pogotka Gardela za vođstvo Obale Slonovače. Pogodak kapitena afričkog predstavnika bio je povod da selektor Fuente ukaže šansu Miru, a samo minut nakon ulaska u igru fudbaler Vulvsa pogotkom je obezbedio produćetak Crvenoj furiji.

Motivisani raspletom u sudijskoj nadoknadi Španci su agilno otvorili dodatnih 30 minuta, a inicijativa je rezultirala penalom koji je u 98. minutu realizovao Ojrazabal. Pogodak napadača Real Sosijedada slomio je u potpunosti otpor rivala, što je iskoristio Mir da sa još dva pogotka potopi sve lađe fudbalera Obale Slonovače.

Španija će u borbi za finale odmeriti snage sa boljim iz susreta Japan - Novi Zeland koji je u toku.

OLIMPIJSKE IGRE - četvrtfinale

Španija - Obala Slonovače 2:2 (1:1) posle produžetaka 3:2

/Olmo 30, Mir 90+3, 117, 120, Ojarzabal 98p - Baili 10, Gradel 90+1/

Japan - Novi Zeland u toku

Brazil - Egipat u toku

13.00: Južna koreja - Meksiko

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.