Fulam uzeo bod Čelsiju

Izvor: B92, 31.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fulam uzeo bod Čelsiju



Fudbaleri Mančester Junajteda dobili su posle božićnog i novogodišnji poklon Junajted će početak 2007. dočekati sa šest bodova prednosti u odnosu na Čelsi, posle nove pobede "Crvenih đavola" i novog remija londonskih "Plavaca".

U tradicionalnom derbiju kola Liverpul je kao gost pobedio Totenhem 1:0, a meč Boltona i Portsmuta, dva tima iz pet najboljih u ovogodišnjem prvenstvu, pripao je domaćem timu rezultatom 3.2.

Čarlton je seriju loših rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekinuo dramatičnim trijumfom protiv Aston Vile 2:1. Katastrofalni vremenski uslovi u Londonu i okolini kulminirali su na Vikaridž Roudu, gde je meč Votford – Vigan prekinut u 56. minutu pri rezultatu 1:1 (lopta nije mogla da se kreće po zemlji).

U uzbudljivom meču na Old Trafordu ponovo je blistao Kristijano Ronaldo – asistencija za Solšera i dva gola doprinela su pobedi Junajteda nad Redingom 3:2. Domaći tim imao je igrača više u poslednjih 25 minuta (Sodže isključen pri rezultatu 2:1), a Reding je prekasno dao drugi gol (Liroj Lita u nadoknadi vremena) da bi finiš bio dramatičan. Veliki broj mečeva u prazničnom periodu podstaklo je Ser Aleksa Fergusona na nove rotacije u kojoj je odmaran Luj Saha, dok su zbog po pet žutih kartona izostali Pol Skols i Nemanja Vidić. Ronaldo je sada drugi strelac lige sa 12 golova.

Na Stamford Bridžu igran je lokalni derbi u kojem pobednika nije bilo, ali će daleko srećniji biti igrači i navijači Fulama. Gosti su poveli u 16. minutu golom Morica Folca, petnaesthiljaditim u istoriji Premijer lige. Nemac je dobio 15 hiljada funti nagrade (proslediće ih humanitarnom fondu), ali je Liam Rosenior autogolom vratio Čelsi. Drogba je zatim nastavio fantastičnu seriju novim pogotkom (trinaestim u sezoni), ali su navijači šampiona doživeli drugi šok u četiri dana, pošto je Karlos Bokanegra izjednačio u 84. minutu.

Na Vajt Hart Lejnu uslovi za igru bili su na granici prihvatljivog. Takvim uslovima Liverpul je posle lepe akcije u 45. minutu poveo golom Luisa Garsije. Finiš meča doneo je totalnu ofanzivu domaćih, velike šanse i jedan gol opravdano poništen zbog ofsajda, ali su "Crveni" sačuvali pobedu.

Raspucani Mat Tejlor doneo je Portsmutu prednost na Riboku već posle dva minuta, ali su Faje, Kampo i Anelka obezbedili veliki preokret. Endi Kol, koji je u karijeri igrao za tri kluba smeštena u krugu od 30 kilometara od Boltona, smanjio je na 3:2, ali pobeda je pripala Vonderersima.

Sva tri pomenuta Kolova kluba ostvarila su pobede u velikom danu severozapada. Blekburn je bio bolji od Midlzbroa 2:1, a Mančester Siti je u Londonu bio bolji od Vest Hema 1:0. Uz Junajted i Liverpul stoprocentan učinak Lankašira sa okolinom obezbedio je Everton trijumfom nad Njukaslom 3:0 (Vigan nije završio meč).

Prvi meč dana igran je na Veliju, a bolje je počela Aston Vila. Hrejdarson je srušio Berija, koji sa bele tačke donosi prednost gostima, ali sledi totalni preokret situacije za samo dva minuta. Najpre El Karkuri dugom loptom nalazi Darena Benta za 1:1, a zatim Beri kao zadnji igrač odbrane ruši Denisa Remedala i dobija crveni karton. U nadoknadi vremena Brajan Hjuz postiže gol (na trećoj slici), a još posle toga gosti nisu dobili penal u veoma sumnjivoj situaciji.

U večernjem terminu na gostovanju u Šefildu Arsenal je spoznao drugu stranu engleskog fudbala. Tehnički sjajna ekipa Arsena Vengera i ranije je imala problema sa snažnim i fizički orijentisanim protivnicima, koji u meč ulazi sa izuzetnom motivacijom, a nakvašeni teren Bramol Lejna totalno je rasturio ps igru gostiju. Nade je postigao jedini gol na meču nadmudrivši Turea i Lemana u 40. minutu, a dramu u nastavku pojačala je povreda golmana Šefilda Padija Kenija, kojeg je morao da zameni igrač Fil Jagjelka (na klupi nije bilo golmana). Ipak, saigrači su odlično čuvali Jagjelku, a u situaciji kada je bio 1 na 1 sa van Persijem levi bočni fudbaler odlično je iodradio golmanski posao i sačuvao briljantnu pobedu svog kluba.

Takmičenje u Premijer ligi nastavlja se već u ponedeljak, kada su na programu mečevi 22. kola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.