Fudbalska reprezentativka preminula od malarije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 14:52

Fudbalska reprezentativka preminula od malarije

Nije joj bilo spasa.

Zambijska fudbalerka Norin Betani (24) preminula je ovog vikenda. Kao uzrok smrti navedena je malarija.

Betani je trebalo 28. februara da zaigra za reprezentaciju Zambije u važnom meču kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Gane.

- Izuzetno smo tužni zbog Norinine smrti, posebno zbog toga što je ušla u privremeni tim za kvalifikacije za Olimpijske igre. Iz finalnog tima je ispala samo zbog bolesti. Možemo samo da zamislimo kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se njene saigračice osećaju u ovom času i nadamo se da će moći da joj odaju počast pobedom u Gani u meču u kojem se nadala da će biti deo - izjavio je Sidnej Mungala, menadžer za komunikacije.

Norin Betani, a Copper Queen 👸

Journey well 🕊 pic.twitter.com/eiO0ZBaL4I

— #EchoesFromFaraday (@wb_worldbest) February 21, 2024

Barbra Banba, kapitenka nacionalnog tima Zambije, takođe se oglasila.

- Neka njena duša počiva u miru. Biti kapiten je veoma teško i teško je ubediti sve da nastave. Pokušavamo da se saberemo. Znamo da se to dogodilo i samo se nadamo da to neće uticati na našu igru i imamo razlog zašto smo ovde, imamo zadatak pred nama - izjavila je Banba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.