Fudbaleri sutra u Čelarevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri sutra u Čelarevu

BEOGRAD - Najbolji fudbaleri Srbije danas su u Kovilovu nastavili pripreme za kvalifikacionu utakmicu za prvenstvo sveta protiv Francuske, a sutra im predstoji jednodnevna selidba u Čelarevo.

Programom je predviđeno da reprezentacija održi jednosatni trening na stadionu ČSK-a, a zatim će igrači i članovi stručnog štaba posetiti jednog od najvećih sponzora naše fudbalske organizacije - Pivaru Karlsberg.

Kako je danas istaknuto na konferenciji za novinare, atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u reprezentaciji je izvanredna. Selektor Radomir Antić i njegovi saradnici mogu na miru da sprovode sve taktičke zamisli, a motivacija za dobrim radom je velika.

"Oseća se užarena atmosfera na svakom koraku. To dopire i do nas, ali je naša želja da se na miru pripremamo za predstojeći duel. Imamo mnogo informacija o francuskoj reprezentaciji, koja deluje izuzetno kao kolektiv, a u timu ima i nekoliko pojedinaca koji sami mogu da odluče utakmicu", rekao je Aleksandar Luković.

Ovaj fudbaler, koji gradi uspešnu karijeru u Italiji, igra na poziciji levog beka, ali prema onome što se vidi na treninzima, može se zaključiti da Antić na njega računa na poziciji centarhalfa.

"Nama je za susret protiv Francuske potrebna mirna glava i velika koncentracija. Cilj nam je da dobrom igrom ostvarimo što bolji rezultat i tako ostanemo u krugu najužih kandidata za odlazak na svetsko prvenstvo", kaže Luković.

Prvotimac Čelsija Branislav Ivanović postaje sve važniji igrač u nacionalnom timu. Njegovi nastupi u Premijer ligi sve više doprinose da i u reprezentaciji pruža odlične partije.

"Neće nas poremetiti i izbaciti iz takta euforija koja je stvorena. Naš adut protiv Francuske treba upravo da bude takva atmosfera i ambijent, ne zbog toga što će se Francuzi uplašiti prepunog stadiona, već prvenstveno zato što to nama daje dodatni motiv", smatra Ivanović.

On se složio sa pisanjem domaćih medija, ali i francuske štampe, da "trikolori" imaju potencijal da pobede svaku ekipu, ali kaže da to sada imamo i mi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.