Fudbaleri kažnjeni zbog klađenja

Izvor: B92, 22.Jul.2009, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri kažnjeni zbog klađenja

Četvorica engleskih fudbalera koji su se kladili na rezultat meča svojih klubova kažnjeni su zabranom igranja u trajanju od pet meseci do godinu dana.

Kazna se odnosi na tri igrača koja su u sezoni 2007/2008 bili članovi četvrtoligaškog tima Akrington Stenli - Džejmsa Harisa, Roberta Vilijamsa i Dejvida Maniksa, kao i na bivšeg prvotimca Berija Endrjua Mangana. Svi oni kladili su se na konačan ishod utakmice koju su dva lankaširska kluba odigrala 3. maja prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine. Beri je tada kao gost pobedio 2:0.

Bio je to meč poslednjeg kola sezone, a mnoge kladionice u Engleskoj povukle su taj duel sa spiska, pošto su uočile neobične uplate.

"Komisija je zabrinuta da je rezultat meča unapred dogovoren, iako niko od igrča nije optužen za to", rekao je predsednik komisije po izricanju presude.

Današnji član Čester Sitija Haris, koji je na terenu proveo svih 90 minuta, kažnjen je sa godinu dana neigranja, Maniks neće igrati deset, a Vilijams osam meseci. Mangan, koji danas igra za Forest Grin Rovers, suspendovan je na pet meseci.

Pored toga, igračima si izrečene i novčane kazne u iznosu od 2.000 do 5.000 funti.

Još jedan nekadašnji igrač Akringtona Piter Kavana biće naknadno saslušan.

Haris je nastavio da se kladi na mečeve kluba za koji igra i kada je prešao u Čester, zbog čega je kažnjen sa 500 funti. Zanimljivo je da se Haris na Čester kladio posle saslušanja u vezi sa mečom Akrington - Beri.

Po pravilima Fudbalske asocijacije igrači i treneri u engleskim klubovima nemaju pravo da se klade na mečeve ili takmičenja u kojima učestvuju ili na čiji rasplet imaju bilo kakav uticaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fudbaleri suspendovani zbog klađenja

Izvor: 24sata, 22.Jul.2009

Kazna se odnosi na igrače četvrtoligaša Akringtona Džejmsa Harisa, Roberta Vilijamsa i Dejvida Maniksa i na Endrjua Mangana, bivšeg prvotimca Burija. Svi oni kladili su se na konačan ishod utakmice koju su ta dva kluba odigrala 3. maja prošle godine. Buri je tada kao gost pobedio 2:0.

Nastavak na 24sata...

Visoke kazne za fudbalere kladioničare

Izvor: Sportal.rs, 22.Jul.2009

Disciplinski sudija engleskog fudbalskog saveza odredio je visoke kazne za četvoricu fudbalera koji su se kladili na duel između Akringtona i Burija, na kojoj su branili boje svojih klubova na terenu.Sporni meč odigran je 3. maja 2008. ..

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.