Orden, pare i vile – fudbaleri Obale Slonovače bogato nagrađeni

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 00:42

Orden, pare i vile – fudbaleri Obale Slonovače bogato nagrađeni

Fudbaleri Obale Slonovače bogato su nagrađeni od države nakon što su postali šampioni Afrike.

Svaki igrač je za treću titulu prvaka kontinenta dobio bonus od predsednika republike Alasanea Uatarea u iznosu od 50 miliona CFA franaka, odnosno oko 76.000 evra), te vilu identične vrednosti.

Do pobede i titule prvaka kontinenta Obala Slonovačeje stigla ke nakon preokreta u finalu protiv Nigerije (2:1), a iza ove selekcije je zaista potpuno neverovatno takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer su još u grupnoj fazi čelnici Fudbalskog saveza smenili selektora Žan-Luisa Gaseta kada su mislili da su eliminisani.

Privremeni selektor Emerse Fae, koji je reprezentaciju preuzeo nakon otkaza Gasetu, dobio je bonus od 152.000 evra, a svi igrači i osoblje su odlikovani nacionalnim ordenom, najvišim priznanjem u Obali Slonovače.

Trijumf uz uspešnu organizaciju takmičenja omogućio je trenutak nacionalnog jedinstva u zemlji u kojoj je svojevremeno izbio građanski rat.

Taj rat je okončan nakon što je fudbalska reprezentacija, predvođena Didijeom Drogbom, pozvala sukobljene strane da spuste oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.