Fudbaleri Napolija šampioni Italije prvi put posle 33 godine

Izvor: Beta, 04.Maj.2023, 23:31

Fudbaleri Napolija šampioni Italije prvi put posle 33 godine

Fudbaleri Napolija osvojili su večeras prvu šampionsku titulu posle 33 godine, pošto su na gostujućem terenu odigrali nerešeno 1:1 protiv Udinezea, u utakmici 33. kola Serije A.Napoliju je za titulu trebao bod i osvojio ga je u Udinama golom Viktora Osimhena u 52. minutu. Domaći su prethodno poveli u 13. minutu golom Sandija Lovrića.Napoli je tako osvojio prvu titulu otkako je čuveni Dijego Maradona predvodio klub do titula 1987. i 1990. godine.Na stadionu Napolija "Dijego Armando Maradona" navijači su gledali prenos utakmice na velikom ekranu.Oko 11.000 navijača pratilo je Napoli u Udinama.Napoli je pet kola pre kraja osvojio titulu, ekipa ima 80 bodova, 16 više od drugoplasiranog Lacija.Udineze je 12. na tabeli sa 43 boda.U drugoj večerašnjoj utakmici Empoli je na svom terenu pobedio Bolonju sa 3:1.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako se u Maradoninom gradu slavi titula čekana 33 godine VIDEO

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 09:04

Čekanje dugo 33 godine je gotovo, Napoli je po prvi put od 1990. šampion Italije.

Nastavak na B92...

NAPOLI BUKVALNO GORI: Žurka na južnjački način za više od tri decenije čekanja! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 05.Maj.2023

Napoli je sinoć overio svoju treću šampionsku titulu na Apeninima, a prvu od kako veliki Dijego Armando Maradona ne nosi taj svetlo-plavi dres. Za to im je bio dovoljan bod u Udinama, gde su remizirali sa Udinezeom 1:1. Napoli je 2004. bankrotirao, i stvari za klub sa juga Italije nisu izgledale dobro,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.