Fudbaler pretučen na smrt tokom utakmice

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2014, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaler pretučen na smrt tokom utakmice

Franko Nijeto, kapiten argentinskog trećeligaša Tiro Federala, na smrt je pretučen u nedelju na utakmici sa lokalnim rivalom Čačarita Juniorsima.

Meč između dve ekipe severozapadu Argentine prekinut je petnaestak minuta pre meča, pošto je sudija isključio ukupno osam fudbalera.

Na terenu je počela masovna tuča koja je na kraju okončana tragično.

"33-godišnjeg Nijeta posle utakmice napala je nekolicina ljudi, među kojima su bili fudbaleri protivničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tima, pomoćni trener i huligan", rekao je Fabijan Bordon, načelnik lokalne policije.

Pablo Nijeto, nećak stradalog Franka, opisao je način na koji je njegov stric ubijen.

"Ljudi su došli da ga vređaju. Šutirali su ga i udarali. Pokušao je da se odbrani, ali je naslino napadnut u glavu. Operisan je u utorak, ali je danas preminuo", rekao je Pablo.

Prema nevladinoj grupi u Argentini "Sačuvajmo fudbal" ovo je ukupno bila 15. smrt na stadionima ove godine, trostruko više nego što je to bilo 2013.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.