Fudbaler doživeo srčani udar tokom utakmice albanskog šampionata i preminuo

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 00:31

Fudbaler doživeo srčani udar tokom utakmice albanskog šampionata i preminuo

Fudbaler albanskog Egnatija Rafael Dvamena umro je od srčanog udara tokom današnje utakmice protiv Partizanija u albanskom prvenstvu.

"Službe hitne pomoći koje su bile odmah pored terena hitno su odvele Dvamenu u bolnicu, gde je umro u 28. godini", navodi se u današnjem saopštenju Fudbalskog saveza Albanije.

Napadač iz Gane Dvamena je sa devet golova bio najbolji strelac albanske lige.

Na početku karijere u rodnoj Gani smatran je izuzetno talentovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igračem, a tokom karijere imao je problema sa srcem.

On 2017. godine nije uspeo da potpiše ugovor sa Brajtonom zbog problema sa srcem koji su otkriveni na lekarskim pregledima.

Dvamena je 2020. godine podvrgnut operaciji srca i ugrađen mu je defibrilator. Posle toga igrao je u Danskoj, Austriji i Švajcarskoj, a ove godine došao je u Albaniju.

Fudbalski savez Albanije odlučio je da otkaže sve današnje utakmice u ligi u čast Rafaela Dvamene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.