Fudbaler Fiorentine se vratio iz Afrike sa peharom i malarijom

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 23:14

Fudbaler Fiorentine se vratio iz Afrike sa peharom i malarijom

Ofanzivac Fiorentine Kristian Kuame (26) hospitalizovan je u utorak zbog visoke temperature i slabosti, a nakon pregleda utvrđeno je da je oboleo od malarije.

Kuame je nedavno sa Obalom Slonovače osvojio titulu prvaka Afrike.

Nakon trijumfa u finalu nad Nigerijom dobio je nekoliko slobodnih dana od kluba, kako bi proslavio sa saigračima i sunarodnicima.

Po povratku u Toskanu nije mu više bilo do slavlja.

Kuame je u utorak uveče primljen u bolnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa visokom temperaturom, a jutro kasnije, nakon analize krvi, utvrđeno je da ima malariju.

Do daljeg će bii u bolnici gde će lekari pratiti njegovo stanje i primenjivati terapiju.

On je, inače, treći igrač kojem je po povratku sa Afričkog kupa nacija dijanostifikovana ova bolest. Isto je već snašlo Musu Dijaru iz Tuluza (oboleo još tokom turnira), kao i Totenhemovog aduta, Malijca Iva Bisumu, koji je prema priznanju selektora te reprezentacije Erika Čelea, igrao meč sa Obalom Slonovače iako mu je dijagnostifikovana malarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.