Fudbaler Berlina (15) preminuo posle tuče sa vršnjacima na međunarodnom turniru

Izvor: B92, 01.Jun.2023, 23:21

Fudbaler Berlina (15) preminuo posle tuče sa vršnjacima na međunarodnom turniru

Meč između JFC Berlin i Meca okončan je tragedijom. Osumnjičeni fubaler francuskog tima je u gužvi, navodno, udario preminulog u glavu ili vrat.

Neposredno nakon utakmice koja je odigrana u Frankfurtu u okviru međunarodnog turnira došlo je do koškanja, potom i do masovne tuče igrača dva tima u kojoj je kobne povrede glave zadobio 15 - godišnji fudbaler Berlina, prensoe strani mediji.

Brzo nakon što je ostao bez svesti, otpremljen je u bolnicu gde su mu konstatovane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teške povrede glave. Uprkos naporu lekara, nije mu bilo spasa.

Iz bolnice je rečeno da je na zahtev porodice priključen na aparate, kako bi se njegovi organi sačuvali i bili donirani.

Još uvek nije poznato šta je dovelo do masovne tuče mladih igrača nemačkog i francuskog tima, ko je inicirao tuču, i kako je nesrećni tinejdžer dobio udarac od kojeg je kasnije preminuo.

Istraga slučaja koji je šokirao Nemačku i Francusku je u toku.

Iz Meca, kluba iz kojeg dolazi osumnjičeni za smrt vršnjaka, su povodom ove tragedije poručili da su "duboko šokirani" tragičnim događajem.

Francuski klub je u istoj objavi potvrdio da su nemačke vlasti zadržale njihovo igrača u pritvoru posle tragedije.

Osumnjičeni napadač "negira da je namerno naneo ozbiljne telesne povrede", takođe je saopštio francuski klub.

Organizatori turnira su se istog dana oglasili i poručili da su šokirani događajem, opisujući ga "neverovatno tužnim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.