Frum se takmiči uprkos doping istrazi

Izvor: B92, 14.Feb.2018, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frum se takmiči uprkos doping istrazi

Četvorostruki šampion Tur dFransa Kristofer Frum vratio se takmičenjima, iako Međunarodna biciklistička unija (UCI) vodi istragu jer je bio pozitivan na doping.

Frum je u sredu nastupio u prvoj etapi trke "Ruta del Sol" u južnoj Španiji, koju je osvojio 2015. godine.

On je etapu od Mihasa do Granade završio u glavnoj grupi biciklista, na kojoj je trijumfovao Francuz Toma Buda.

"Znam da nisam uradio ništa loše i od toga počinjem. Vodi se istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv mene u kojoj mogu da dokažem svoju nevinost i to je očigledno ono što želim da uradim", rekao je Frum.

Britancu je naređeno da pred UCI objasni kako se u njegovom uzorku urina s prošlogodišnje Vuelte pojavila dupla koncentracija salbutamola.

Ukoliko se dokaže da je Frum bio dopingovan mogao bi da ostane bez trofeja Vuelte i mogao bi da bude suspendovan na duži period.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Frum se takmiči uprkos doping istrazi

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2018

Četvorostruki šampion Tur dFransa Kristofer Frum vratio se takmičenjima, iako Međunarodna biciklistička unija (UCI) vodi istragu jer je bio pozitivan na doping...Frum je u srijedu nastupio u prvoj etapi trke "Ruta del Sol" u južnoj Španiji, koju je osvojio 2015. godine...On je etapu od Mihasa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.