Frojnd novi šampion u letovima

Izvor: B92, 15.Mar.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frojnd novi šampion u letovima

Nemac Zverin Frojnd osvojio je titulu svetskog šampiona u ski letovima na šampionatu čiji domaćin je češki Harahov.

Frojnd je do zlata došao posle samo dve serije, koje su održane u petak, pošto su preostale dve, koje su bile na programu u subotu, otkazane zbog loših vremenskih uslova.

Srebro je osvojio Norvežanin Anders Bardal, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Peter Prevc iz Slovenije.

Frojnd je osvojio 391 bod zahvaljujući letovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 203,5 i 191,5 metra, odnosno deset bodova više od Bardala. Iza njih dvojice i Prevca našli su se Japanac Norijaki Kasai i dvostruki olimpijski šampion, dok su debakl doživela prethodna trojica šampiona u letovima.

Simon Aman, šampion od pre četiri godine, zauzeo je 16. mesto, sa 60 bodova manje od Frojnda, Gregor Šlirencauer, prvak iz 2008, bio je tek 24, dok je branilac titule Robert Kranjec takmičenje završio na 29. mestu.

U nedelju su u harahovu na programu timski letovi koji počinju u 14.30.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.