Izvor: B92, 03.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frencen napustio Erouz

Vozac Formule 1, Nemac Hajnc Harald Frencen, saopstio je da napusta ekipu Erouz za koju je nastupao ove sezone. Kao glavni razlog za ovakvu odluku, Frencen je naveo velike finansijske probleme u kojima se nalazi britanski tim. Podsetimo, Erouzova dugovanja prema proivodjacima motora, pneumatika i sasija, iznose vise desetina miliona funti, a ekipi je u nekoliko navrata, na zahtev Forda koji je snabdevao tim motorima, bilo zabranjeno da se takmici u kvalifikacijama ( vlasnik tima Tom Volkinsou platio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 5 miliona dolara pred trku u Francuskoj).

Prema za sada nepotvrdjenim informacijama, jedan od najiskusnijih vozaca trenutno u F1, mogao bi brzo da pronadje novi tim. Kao najozbiljnij kandidat za angazovanje Frencena spominje se britanski Dzordan za koji je Nemac i ranije nastupao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.