Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 17:41

Frejzer potpisao za Zenit, FMP ekspresno pronašao zamenu

Doskorašnji košarkaš FMP-a Trent Frejzer novi je igrač ruskog Zenita, dok je u Železnik iz Francuske stigao Amerikanac Ostin Tilman.
Američki plejmejker Trent Frejzer, koji je bio jedan od lidera FMP-a ove sezone, karijeru će nastaviti u Zenitu, potvrdio je ruski klub.

Frejzer je treći poenter regionalnog takmičenja sa prosečno 22,2 poena po meču, a na nedavnom gostovanju u Baru Mornaru je ubacio 45 poena.
FMP je ekspresno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pronašao zamenu za svog organizatora igre - U Železnik je stigao doskorašnji igrač francuskog Portela - Amerikanac Ostin Tilman (27), koji je potpisao jednomesečni ugovor uz mogućnost da saradnja bude produžena.
Tilman je visok 185 centimetara i igra na pozicijama jedan i dva. Na startu sezone 2022/23 odigrao je samo tri utakmice za Portel uz učinak od osam poena, po 3,7 skokova i asistencija, ali i dve izgubljene lopte po meču.

Tilman je četiri godine bio član koledž tima Monmuta, a u poslednjoj je prosečno postizao 11,1 poen uz 5,9 skokova i 5,5 asistencija.
Profesionalnu karijeru počeo je u prvoj ligi Portugalije, gde je postizao prosečno 17,7 poena po meču.
Naredni korak bila je druga liga Francuske i prosek od 17 poena, pet asistencija i četiri uhvaćene lopte. Igrao je potom u drugoj ligi Italije (15,3 poena, 5,2 skoka i 3,9 asistencija), a odatle je stigao do Portela i sada do Železnika.
FMP je trenutno treći na tabeli ABA lige sa 12 pobeda i pet poraza.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FMP ekspresno pronašao zamenu za Frejzera!

Izvor: 24sedam.rs, 02.Feb.2023

Novi košarkaš tima iz Železnika postao je Ostin Tilman

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.