Francuzi ukinuli Liga kup!

Izvor: Sportske.net, 18.Sep.2019, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi ukinuli Liga kup!

Da li i Englezi trebaju da krenu njihovim stopama.

Čelnici lige Francuske su danas doneli odluku da suspenduju svoj Liga kup od naredne sezone.

Takmičenje koje ima tradiciju od 1994. godine, uključuje sve klubove iz prve dve lige Francuske i poneki iz trećeg ranga takmičenja. Pobednik je dobijao mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali će sada to mesto pripasti klubovima iz Lige 1.

"Ovakva odluka dozovoljava da smanjimo broj utakmica što daje više >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vremena fudbalerima za odmor. Zavisno od dalje situacije i tržišta zadržavamo opciju povratka ovog takmičenja", stoji u saopštenju čelnika Lige.

Videćemo da li bi ovakav primer mogli da isprate i ostali klubovi Evrope, posebno Engleske gde svake sezone imaju problema sa terminima i brojem utakmica koje se igraju.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.