Izvor: MozzartSport.com, 12.Jul.2020, 21:00

Francuzi pustili navijače na stadion, PSŽ se iživljavao i strpao devet komada (VIDEO)

Jasna poruka Atalanti

Velika se frka digla zbog toga što su srpske vlasti pustile da se i pre kraja prvog talasa pandemije virusa Kovid-19 prvenstvo nastavi pred skoro pa punim tribinama, a danas, nekih mesec i po dana kasnije, navijače smo prvi put videli i na stadionu jedne od zemalja koje svrstavamo u fudbalski najrazvijenije. Francuzi, koji su među prvima odlučili da zbog virusa šampionat ni ne završe, dozvolili su da prvi pripremni meč Pari Sen Žermena pred završnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige šampiona sa tribina Avrovog Osean stadiona posmatra tačno 5.000 gledalaca. I imali su oni šta da vide, pošto su se Sveci očigledno uželeli fudbala, pa su najboljoj francuskoj školi fudbala strpali čak devet komada!

Kako će se to odraziti na epidemiološku sliku u Francuskoj tek ćemo videti, ali ostaće upamćeno da je ovaj meč bio prvi sa više od 500 prisutnih još od 8. marta kad su igrali Lil i Lion. Nije baš da su svi držali odstojanje, nije baš ni da su svi imali zaštitne maske, mada za razliku od srpskih utakmica većina jeste poštovala propisane bezbednosne mere.

Što se tiče samog fudbala – neravnopravan duel i iživljavanje ekipe Tomasa Tuhela, koji je na teren od prvog minuta poslao najjači sastav: Navas – Kerer, Markinjos, Kimpembe, Baker – Di Marija, Erera, Paredes, Nejmar – Ikardi, Mbape. Avr možda jeste najbolja akademija u Francuskoj – dao nam je taj klub Pola Pogbu, Dimitrija Pajea, Benžamena Mendija, Lasanu Dijaru i Stiva Mandandu, samo primera radi – ali momci koji sada igraju u tom drugoligašu tek će morati da uče.

PSŽ je bio nemilosrdan učitelj. Mada je i kod Svetaca proradila empatija, pa su popustili u poslednjih pola sata.

Ali u prvih sat... Dva puta Mauro Ikardi, dva puta Nejmar – njegov pogodak za 3:0 bio je sigurno najlepši detalj meča, računajući tu i divnu asistenciju Anhela Di Marije – dva puta Pablo Sarabija i po jednom Kilijan Mbape, Idrisa Gej, te 18-godišnji centarfor Arno Kalimuendo, strelac jedinog gola i u beogradskom minimalcu PSŽ-a  protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona za mlade.

A taman što su u Bergamu pomislili da će uzletela Atalanta lako uspeti da kapitalizuje to što će PSŽ u završnicu Lige šampiona ući posle pet meseci bez takmičarske utakmice u nogama... Da se ipak ne zalećemo tako lako.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.