Izvor: Blic, 12.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi će proći kao Kjevo

Francuzi će proći kao Kjevo

Ubedljivom pobedom nad kulskim Hajdukom, fudbaleri Crvene zvezde napravili su dobru uvertiru pred odlučujući okršaj u Ligi kupa UEFA u Strazburu. Strelac poslednjeg gola za crveno-bele na subotnjem meču, Boško Janković, veruje da će i posle okršaja na istoku Francuske 'Marakana' ostati na klupskoj mapi Evrope.

- U meču sa Hajdukom smo pokazali da i bez najboljih, Kovačevića i Žigića, možemo da odigramo dobro. Svi smo očekivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobedu, ali ne ovako ubedljivu, međutim, pokazali smo da nam je forma u poslednje tri-četiri utakmice u usponu. Postoji opcija da ako Bazel pobedi Romu, mi i sa bodom možemo dalje, ali u Strazbur putujemo po pobedu - kaže mladi vezista crveno-belih i napominje da ako Zvezda ponovi utakmicu sa Rimljanima, Francuzi nemaju čemu da se nadaju.

- Za nas je ovo utakmica sezone i daćemo sve od sebe da prođemo u drugu rundu Kupa UEFA. Protiv velike Rome smo pokazali da imamo kvalitet da se nosimo sa najjačim evropskim timovima i ako odigramo kao protiv Rimljana, ne znam kako Strazbur može da nam se odupre. Pored toga Zvezda je uvek igrala dobro na važnim utakmicama. Ne samo ova generacija već i one pre nje. Setite se utakmice u Veroni sa Kjevom.

Strazbur je prekinuo post u francuskom šampionatu, pošto je u subotu posle 17 utakmica uspeo da zabeleži prvu pobedu na gostovanju u Nansiju.

- Strazbur je mnogo čudna ekipa. U Evropi su lako došli do pobede u Bazelu, bili su blizu trijumfa i protiv Rome u Rimu, a u Francuskoj su tek u 18. kolu došli do pobede. Naša prednost je i u tome što su oni već obezbedili plasman u šesnaestinu finala Kupa UEFA, a u domaćem prvenstvu se grčevito bore za opstanak - smatra Janković, napominjući da samo četiri dana posle toga Strazbur ima težak ispit.

- Odmah posle naše utakmice očekuje ih mnogo težak meč sa Marsejom i verujem da će njihov trener odlučiti da odmori najvažnije igrače. To može da bude mač sa dve oštrice jer će tada igrači iz drugog plana pokušati da iskoriste šansu, ali ja sam optimista i verujem da ćemo pobediti Strazbur, bez obzira u kom sastavu nastupili.

U francuskom Strazburu nastupaju i dva mlada igrača Obale Slonovače, defanzivac Boka i napadač Amara Dijan.

- Njih dvojica sigurno jako malo znaju o našem fudbalu, ali posle utakmice sa Zvezdom imaće šta da prenesu njihovom selektoru Anriju Mišelu - rekao je Janković. A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.