Francuz neće osvojiti Gren slem dok igraju Novak, Rodžer i Rafa

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Francuz neće osvojiti Gren slem dok igraju Novak, Rodžer i Rafa"

Janik Noa, poslednji francuski pobednik na Gren slemu (1983), smatra da ovaj post neće biti prekinut dok se ne povuče "velika trojka".

"Ne mislim da će neki Francuz osvojiti Gren slem dok su Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal na turu", rekao je Noa za "Tennis Magazin".

Noa osvojio je Rolan Garos 1983, a 36 godina kasnije on je i dalje poslednji Francuz koji je došao do titule na Gren slemu.

Francuzi imaju dosta tenisera u prvih sto (Monfis, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Puj, Per, Manarino, Simon, Erber, Umber, Conga, Šardi...), međutim nijedan nije u prvih deset.

Poslednji Gren slem osvojio je Rafael Nadal, koji je pre nedelju i po dana po dvanaesti put u karijeri osvojio Rolan Garos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.