Francuskom paru zlato i svetski rekord u plesu

Izvor: Beta, 14.Feb.2022, 08:45

Francuskom paru zlato i svetski rekord u plesu

Francuski par Gabrijela Papadakis i Gijom Sizeron osvojili su danas zlatnu medalju u plesu u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, oborivši svetski rekord.Osvajači srebra sa Igara u Pjončangu 2018. godine bili su najbolji posle obaveznog dela programa, da bi posle slobodnog programa tu prednost samo uvećali.Papadakis i Sizeron su na taktove "Elegije", francuskog kompozitora iz ranog 20. veka Gabrijela Fora, osvojili 136,15 bodova i na kraju su sakupili ukupno 226,98 bodova što im je donelo zlato i novi svetski rekord.Ruski par Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov osvojili su srebrno sa 220,51 bodom, dok je bronza pripala Amerikancima Medison Ubel i Kahariju Donahjuu koji su takmičenje završili sa 218,02 boda. 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuskom paru zlato i svetski rekord u plesu

Izvor: B92, 14.Feb.2022

Francuski par Gabrijela Papadakis i Gijom Sizeron osvojili su zlatnu medalju u plesu u umetničkom klizanju na ZOI u Pekingu, oborivši svetski rekord...Osvajači srebra sa Igara u Pjončangu 2018. godine bili su najbolji posle obaveznog dela programa, da bi posle slobodnog programa tu prednost samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.