Izvor: RTS, 26.Jun.2021, 19:41

Francuskinje u finalu EP

Selekcija Francuske prvi je finalista Evropskog prvenstva, pošto je u polufinalu bila bolja od reprezentacije Belorusije rezultatom 73:61.
Francuskinje su se tako plasirale u drugo vezano finale šampionata Evrope.

Nakon egal košarke u uvodnih deset minuta košarke, domaća selekcija je zaigrala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolje u drugoj i trećoj četvrtini.
Francuska je stekla osetniju, dvocifrenu prednost, koju je odbranila do kraja meča.
Najefikasnije u pobedi bile su Mijem sa 24 i Jonaes sa devet poena.
Kod Beloruskinja su se istakle Bentli sa 23 i Veramejenka sa 14 poena. 
Francuska će za protivnika u finalu EP imati boljeg iz duela Srbije i Belgije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPRAVDALI ULOGU FAVORITA: Francuska u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Kurir, 26.Jun.2021

U prvom polufinalnom duelu na Evropskom prvenstvu za košarkašice u Španiji, Francuska je pobedila Belorusiju 73:61 (20:18, 18:12, 19:17, 16:14) i boriće se za zlatnu medalju sa boljim iz duela Srbije i Belgije.

Nastavak na Kurir...

Belorusija lako pala, Francuskinje jure treće zlato

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021

Francuska prvi finalista EP za košarkašice – 73:61..Košarkašice Francuske plasirale su se u finale Evropskog prvenstva. One su u polufinalu savladale Belorusiju 73:61...Beloruskinje su bolje otvorile duel, ali je već u prvoj četvrtini tim Valeri Garnije preuzeo inicijativu i u nastavku kontrolisao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.