Francuski kup: PSG - Lyon

Izvor: TV Arena Sport, 09.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski kup: PSG - Lyon

Žrebom je odlučeno da se već u osmini finala nacionalnog Kupa Francuske sastanu ekipe koje su u poslednje vreme apsolutno vladaju francuskim fudbalom.

Lyon je svoju zadnju titulu osvojio 2008. godine, dok su Parižani taj primat preuzeli pre tri godine.

Ekipa PSG ove sezone nije doživela ni jedan poraz u prvenstvu nakon 25 odigranih kola i imaju 24 boda više od drugoplasiranog Monaca, dok šestom Lyonu trenutno beže još dodatnih devet bodova.

Osim toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << PSG je ove sezone već u tri navrata na svom Parku prinčeva slavio nad ekipom Lyona, i to najprije u francuskom Superkupu s 2:0, zatim u prvenstvu s 5:1 pre nepunih mesec dana i u četvrtfinalu Liga Kupa s 2:1.

Sve to nam samo govori da aktuelni francuski prvaci i u ovom kup susretu važe za aspolutne favorite protiv velikih rivala iz Lyona, pogotovo jer su i nakon tog njihovog poslednjeg okršaja u sedam odigranih utakmica uspjeli upisati isto toliko pobeda. Doduše, oni su na taj način tu svoju neverovatnu seriju samo produžili na 16 uzastopnih pobeda, pritom nastupajući na čak četiri fronta, što opet znači da je i trener Blanc na pravi način uspeo da rasporedi svoje snage, uprkos određenim problemima s povredama.

Ipak, sada je i ta situacija puno povoljnija pa su tako zbog povreda van tima samo golman van der Wiel i vezista Pastore, dok je istovremeno sjajni napadač Ibrahimović sa 21 postignutim golom trenutno i prvi strelac Ligue 1.

Kada je reč o popularnim „lavovima s Gerlanda“, i oni ovaj susret francuskog Kupa dočekuju u jednom dosta dobrom raspoloženju, obzirom da su u poslednja dva kola Ligue 1 došli do sigurnih pobeda od 3:0 nad Bordeauxom kod kuće i u gostima kod Angersa. Na taj način su se i na tabeli ponovo probili do šeste pozicije i sada imaju samo tri boda manje od trećeplasirane Nice, tako da u ovaj završni dio sezone svakako ulaze s puno realnijim šansama da i drugu godinu zaredom mogu izboriti plasman u Ligu prvaka.

Meč osminefinala francuskog Kupa pogledajte u sredu, 10. februara od 21h na Areni Sport 1.

Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora, aktivacije paketa i instalacije opreme.

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.