Francuski fudbaler prodao zlato sa Mundijala

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 11:25

Francuski fudbaler prodao zlato sa Mundijala

Neimenovani francuski reprezentativac u fudbalu rešio je da unovči zlatnu medalju osvojenu na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

On je od prodaje zaradio 71.875 dolara, a organizator je bila aukcijska kuća "Julien's Auctions" iz Los Anđelesa.

Zbog pandemije koronavirusa, licitacija je obavljena preko interneta, a pristiglo je više od 10 ponuda – najveća iz Velike Britanije.

Pored medalje francuskog fudbalera, na aukciji su se našle još dve: jedna sa SP u Sjedinjenim Državama 1994, a druga sa Mundijala 2002. godine.

Zlato iz Amerike je prodato za 48.000, dok je iz Japana i Južne Koreje dostiglo cenu od 50.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Reprezentativac Francuske prodao zlatnu medalju iz Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2020

Neimenovani francuski reprezentativac prodao je svoju zlatnu medalju osvojenu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije manje od dvije godine za 71.875 dolara (oko 65.000 evra) preko jedne aukcijske kuće u Los Anđelesu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.