Francuska u polufinalu SP, Srbija protiv SAD za plasman

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska u polufinalu SP, Srbija protiv SAD za plasman

Košarkaška reprezentacija SAD neće odbraniti titulu na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je danas u četvrtfinalu u Donguanu izgubila od Francuske sa 79:89 (18:18, 21:27, 27:18, 13:26).

Francuska će u polufinalu igrati protiv Argentine, koja je juče pobedila Srbiju sa 97:87.

Selekcija SAD će u četvrtak igrati sa Srbijom za plasman od petog do osmog mesta. Srbija na ovom turniru nije uspela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, pošto nije završila među dve najbolje evropske ekipe, pa će igrati na kvalifikacionom turniru naredne godine.

Francusku su predvodili Evan Furnije sa 22 poena i Rudi Gober sa 21 poenom i 16 skokova. Dobru partiju prikazao je i Nando De Kolo sa 18 poena.

U timu SAD najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 29 poena, šest skokova i četiri asistencija. Markus Smart postigao je 11 poena, a Kemba Voker 10.

Francuska je vodila većim delom prvog poluvremena vodila, a SAD je prvi put na turniru gubila dvocifrenom razlikom.

Ekipa Grega Popovića je predvođena Mičelom, Krisom Midltonom i Harisonom Barnsom uspela da preokrene krajem treće deonice, a zatim je i povela sa sedam razlike, košem Vokera za 72:65.

Francuska je trojkom Franka Nilikina izjednačila na 76:76, a zatim je koševima Gobera, Furnijea i ponovo Nilikina stekla šest razlike. "Trikolori" su do kraja sačuvali i čak uvećali prednost i plasirali se u polufinale.

U drugom polufinalu je Španija, koja će igrati protiv boljeg iz današnjeg duela Australije i Češke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi izbacili SAD, za finale SP protiv Argentine

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2019

Košarkaška reprezentacija Francuske plasirala se danas u polufinale Svjetskog prvenstva u Kini, pošto je u četvrtfinalu pobijedila Sjedinjene Američke Države 89:79.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Francuska u polufinalu SP, Srbija protiv SAD za plasman

Izvor: Beta, 11.Sep.2019

Košarkaška reprezentacija SAD neće odbraniti titulu na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je danas u četvrtfinalu u Donguanu izgubila od Francuske sa 79:89 (18:18, 21:27, 27:18, 13:26).Francuska će u polufinalu igrati protiv Argentine, koja je juče pobedila Srbiju sa 97:87.Selekcija SAD će u četvrtak...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.