Francuska u finalu

Izvor: RTS, 15.Okt.2011, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska u finalu

Reprezentacija Francuske plasirala se u finale Svetskog prvenstva u ragbiju na Novom Zelandu pošto je pobedila Vels u polufinalu sa 9:8.

Odlučujući trenutak na meču dogodio se u 18. minutu kada je kapiten Velsa Sem Vorbarton dobio crveni karton posle starta nad francuskim igračem.

Velšani su pre isključenja Vorbartona poveli sa 3:0 posle uspešnog pretvaranja šuta iz kazne Džejmsa Huka, ali nisu uspeli da zadrže prednost.

U nastavku utakmice Morgan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Para pogodio je tri kazne za Francusku i doneo joj prednost od 9:3.

Velšani su u drugom poluvremenu igrali borbeno i uspeli da postignu esej kada je Stiven Džons nosio loptu 20 metara i doneo pet poena svom timu.

Ipak, ostrvljani nisu uspeli da pogode pretvaranje, a pred kraj utakmice Lej Halfpeni šutirao je sa pola terena, ali je njegov udarac prošao nekoliko centimetara ispod stative.

 

Velšani su tako ostali na korak od istorijskog prvog finala Svetskog prvenstva, a Francuska čeka pobednika sutrašnjeg polufinala u kome igraju Novi Zeland i Australija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.