Francuska kolonija i u Megi

Izvor: MVP.rs, 05.Jul.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska kolonija i u Megi

Tim iz Sremske Mitrovice je angažovao dva mlada Francuza.

Klub koji je do sada bio poznat po francuskim košarkašima je bio Partizan NIS. Prvo je među crno-bele pristigao Leo Vesterman, a potom i Žofre Lovernj i Boris Dalo. Ipak, Beograđani neće biti jedini srpski košarkaški kolektiv sa igračima iz Francuske, već će to biti i Mega Leks, koji je angažovao dva pojačanja te nacionalnosti. Njihova imena su Timote Luvavu-Kabaro (20, 198) i >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Alfa Kaba (18, 208).

Again two young French players in Serbia! Timothe Luwawu, 95 born and Alpha Kaba, 96 born will play next year for Mega Leks from Belgrade!

Luvavu-Kabaro je pristigao iz francuske Pro B lige, tačnije iz kluba pod nazivom Olimpik Antibe i tamo je prosečno beležio 6.9 poena i 2.5 skokova i 1.4 asistencije, dok je Kaba došao iz Pau Orteza, a upisivao je pola koša po meču, uz 1.7 uhvaćenih lopti,

(foto: wideoworldnews.tk / lanouvellerepublique.fr)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.