Francuska bolja od Crne Gore – Gober pogodio prvu trojku u karijeri

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 23:16

Francuska bolja od Crne Gore – Gober pogodio prvu trojku u karijeri

Košarkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je u Monepeljeu od Francuske (80:69) u prvom kontrolnom meču pred Mundobasket.

Ekipa Boška Radovića je dugo vremena držala rezultatskipriključak međutim nije imala snage da izdrži tempo "Trikolora" do kraja. Francuska je stekla devet poena prednosti u trećoj deonici - posle 42:37 na poluvremenu - da bi nekoliko minuta pre kraja slomila otpor Crnogoraca.

Posle dva poena i dodatnog bacanja Rudija Gobera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otišla je Francuska na nedostižnih 14 poena prednosti (76:62) i tu je bio kraj svake nade gostiju da mogu doći do podviga.

Inače, centar Minesote je svoj napadački arsenal za ovu priliku obogatio i šutem za tri poena, za njega potpuno atipičnim segmentom igre, ali se pokazalo kao efikasno oružje u njegovim rukama. Pogodio jedan hitac za tri protiv Crne Gore.

Najefikasniji u poraženom timu bio je doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Ivanović sa 12 poena, Nikola Vučević je ubacio 11 poena, a imao je i 11 skokova, dok je Petar Popović meč završio sa 10 poena.

Kod Francuza je najefikasniji bio Evan Furnije sa 20 poena, Rudi Gober je ubacio 16, a Eli Okobo 12.

Crna Gora će na Mundobasketu igrati u grupi sa Litvanijom, Meksikom i Egiptom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.