Francuska bez Noe, Parker na spisku

Izvor: MVP.rs, 03.Maj.2015, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska bez Noe, Parker na spisku

Poznata su imena 24 kandidata za tim koji će predstavljati jednog od domaćina narednog Evrobasketa.

Čak 11 igrača koji su Francuskoj doneli prvi titulu prvaka Evrope pre dve godine u Sloveniji nalazi se na spisku selektora Vensana Kolea za predstojeću smotru najboljih ekipa na Starom kontinentu. Nedostaje samo Johan Petro.

Kole je u subotu saopštio imena 24 kandidata koji će konkurisati za tim, a na njemu nema Žoakima Noe. Centar Čikago Bulsa >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << se čitave sezone muči sa povredama, pa je bilo za očekivati da preskoči leto sa reprezentacijom. Ipak, tu je Toni Parker, koji je prethodne noći završio učešće u plej ofu NBA lige i imaće dovoljno vremena da se odmori i pripremi za napore na Evrobasketu.

Na spisku selektora Francuske nema mnogo iznenađenja. Pozvani su iskusni igrači, među kojima su samo dva debitanta, Žeremi Lelup i Mohamadu Žaite. Sa druge strane, nosioci tima su već zagazili u četvrtu deceniju života i očekuje se da kod kuće okončaju svoje igranje za Trikolore.

Evropsko prvenstvo je na programu od 5. do 20. septembra, a Francuska je smeštena u A grupu. Rivali u prvoj fazi će im biti: Rusija, Bosna i Hercegovina, Finska, Poljska i Izrael.

SPISAK

Plejmejkeri: Toni Parker (33, San Antonio), Tomas Ertel (26, Anadolu Efes), Antoan Dio (26, Strazbur), Leo Vesterman (23, Limož)

Bekovi: Nando De Kolo (28, CSKA), Fabijen Kozer (26, Laboral Kuća), Evan Furnije (23, Orlando), Edvin Džekson (26, Barselona)

Krila: Nikola Batum (27, Portland), Nubel Bungu-Kolo (27, Limož), Mikael Želabal (32, Limož), Čarls Kaudi (29, Le Man), Žeremi Lelup (28, Strazbur)

Krilni centri: Boris Diao (33, San Antonio), Floran Pjetrus (34, Nansi), Adrijan Moerman (27, Limož), Žofre Lovernj (24, Denver), Kim Tili (27, Laboral Kuća)

Centri: Rudi Gober (23, Juta), Ian Mahinmi (30, Indijana), Aleksi Ažansa (27, Nju Orleans), Kevin Serafan (26, Vašington), Ali Traore (31, Strazbur), Mohamadu Žaite (21, Nanter)

(foto: FIBA Europe / Elio Castoria)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.